Au început „înrolările” la Timișoara City Marathon. Startul se dă în 24 octombrie

timisoara city marathon 4

Ultimul mare eveniment de alergare al anului din oraș, Timișoara City Marathon, ajuns la a cincea ediție, a deschis înscrierile la toate cele patru curse de alergare din acest an. În 24 octombrie, participanții sunt invitați ca pe lângă alergare, să descopere și istoria orașului.

În octombrie, în Timișoara ne amintim an de an că prințul Eugeniu de Savoya a eliberat cetatea de sub dominația Imperiului Otoman. Victoria sa a însemnat o nouă epocă în istoria orașului, una de care și azi timișorenii și bănățenii sunt mândri, pentru că o consideră prilejul care a condus spre dezvoltarea Timișoarei și a Banatului.

Timișoara City Marathon îi invită în 24 octombrie pe timișoreni să sărbătorească prin alergare și să re(descopere) istoria orașului și a Banatului, alergând cu voie bună la cele patru curse pregătite. Prima este maratonul „Cavalerii Cetății” by Flexik Automation. Startul maratonului de 42 de km va fi dat pentru cel mult 100 de participanți din fața bisericii din Otelec, de la ora 9.00. Semimaratonul „Eugeniu de Savoya” by Visma, de 21 km, va avea punctul de start în fața primăriei din Sânmihaiu Român, la ora 10.00. La această cursă sunt disponibile 200 de locuri. Crosul „Poarta Forforosa”; pentru cursa de 10 km salvele de tun se vor auzi la Stadionul „Știința” – Baza 1 UPT, la ora 9.30, pentru un număr de cel mult 300 de participanți. Iar Crosul „Batalionul Banat”, de 3 km, va avea startul la Stadionul „Știința” – Baza 1 UPT, la ora 10.45, în limita a 400 de participanți.

timisoara city marathon 3

Cei mai buni alergători vor fi premiați de organizatori.

Înscrierea la cursele de 10, respectiv 3 km este gratuită, printr-un proiect sportiv realizat cu sprijinul Primăriei Timișoara şi al CL Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara. Organizatorii evenimentului pregătesc pentru participanții înscriși la Timișoara City Marathon și câteva activități menite să dea o culoare culturală „alergării prin istorie”.

„Pregătim împreună cu partenerii noștri două tururi ghidate pentru alergătorii TCM: primul tur cu tematica «Între zidurile cetății», respectiv al doilea tur: «Timișoara, orașul revoluției». Ne vom bucura, de asemenea, să îi avem alături de noi, la start-finish, pe membrii ONG-ului Eugeniu de Savoya, în recuzită de epocă, care vor da o culoare medievală specifică evenimentului de alergare.”, a declarat Adrian Ciutina, președintele Alergotura.

timisoara city marathon 1

Participanții vor trebui să prezinte la preluarea kitului sau la linia de start certificatul verde care să ateste trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau vaccinarea împotriva COVID-19 cu schema completă. Mai multe detalii despre înscriere, program și condiții de participare pot fi aflate AICI.

timisoara city marathon 2

Timișoara City Marathon este organizat din 2017 de Club Sportiv Asociația Alergotura. Acesta promovează de peste 10 ani alergarea ca un element al unui stil de viață sănătos. Membrii clubului se implică voluntar în dezvoltarea spiritului civic al comunității locale, având la activ câteva mii de ture de alergare, precum și competiții sportive.