Vreme rea și inundații! Meteorologii și hidrologii nu au vești bune pentru bănățeni

Coduri galbene și portocalii. Despre asta vorbesc meteorologii și hidrologii cu referire la orele și zilele viitoare. 

Județul Caraș-Severin este deja sub cod galben de vreme rea până la ora 21.00. În zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20-25 l/mp și izolat 35-45 l/mp.

De la ora 23.00, codul galben se transformă în cod portocaliu și va cuprinde și județul Timiș. Sunt preconizate averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 30-40 l/mp și, izolat, 50-60 l/mp, totul până mâine dimineață, la ora 9.00. Mai apoi, județul Timiș rămâne sub cod galben de atenționare, însă Carașul nu scapă de cel portocaliu. Ploile nu vor conteni cel puțin până duminică-seara, la ora 22.00.

COD PORTOCALIU de inundații și viituri valabil în Timiș și Caraș

De astăzi, de la ora 15.00, și până luni, la ora 12.00, râurile Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera și Cerna, precum și afluenții lor, se află sub avertizare cod portocaliu de inundații și viituri majore. Se anunță fenomene hidrologice periculoase ce pot crește fluxul apei mai ales pe râurile din Caraș-Severin.

banner 1000 x 100 hd