Vrei să știi cum va arăta Reșița peste 250 de ani? Hai la teatru!

teatru
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Premiera piesei care a fost declarată câștigătoarea concursului de dramaturgie „Cum vezi viitorul?”, în cadrul proiectului cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCM) – „Reșița 500”, se va juca săptămâna viitoare la Reșița și Caransebeș.

Iubitorii teatrului sunt invitați la premiera spectacolului „AMKA” care se va juca la Teatrul de Vest din Reșița săptămâna viitoare, în zilele de 15, 16 și 17 noiembrie, de la ora 19.00, și în data de 18 noiembrie, de la ora 18.00, pe scena Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș.

Evenimentul a fost anunțat de către directorul Teatrului de Vest Reșița, Florin Gabriel Ionescu, și președintele Asociației Țais, Dennise Moise, coordonatorii proiectului „Reșița 500”. „Este felul în care noi aniversăm cei 250 de ani ai primului chibrit aprins la Reșița, și anume am încercat, și chiar am reușit, să lansăm un concurs de dramaturgie cu tema Reșița peste alți 250 de ani, de aceea l-am numit «Reșița 500». Dintre cele șase texte primite, a câștigat «AMKA», singurul care a răspuns la toate direcțiile pe care noi le-am cerut viitorului text. Totodată, prin parteneriatul încheiat cu Biblioteca Județeană «Paul Iorgovici», anunțăm și lansarea volumului dramaturgic «Cum vezi viitorul?», care va avea loc marți, 16 noiembrie, de la ora 15.00.”, a precizat Florin Gabriel Ionescu

Volumul „Cum vezi viitorul?” conține piesele „AMKA”, de Remus Octavian Câmpean, și „Străinii”, de Rareș Andrei Adam, texte alese în urma concursului dramaturgic lansat la demararea proiectului „Reșița 500”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, a mai precizat directorul Teatrului de Vest Reșița.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Piesa de teatru scrisă de Remus Octavian Câmpean – „AMKA” – îi va introduce pe spectatori într-un spectacol de teatru SF cu holograme, având ca temă de bază societatea reșițeană într-un viitor îndepărtat, anul 2271, într-o organizare socială globalizată.

Distribuția este formată din Robert Danci, Rusalina Bona, Ioana Cojocărescu și Sergiu Cornelius, scenografia este semnată de Radu Dinulescu, video proiecțiile și videomappingul este realizat de Sebastian Hamburger, lightdesignul de Lucian Moga, coloană sonoră de Adrian Mardan, întreg proiectul fiind coordonat de Florin Gabriel Ionescu și Denisse Moise.

Costul unui bilet este de 15 lei pentru elevi, studenți și pensionari și de 30 de lei pentru adulți. Mai trebuie spus că participanții vor prezenta la intrare certificatul digital COVID (cod QR).

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/