Vrei să salvezi o viață? Lugojenii sunt invitați să doneze sânge, în cadrul unei campanii Rotary

Campania „Donează sânge, salvează vieți”, organizată de Clubul Rotary, Cluburile Rotaract și Interact Lugoj, împreună cu Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara a înregistrat un succes printre cetățenii orașului anul trecut, când la fiecare ediție s-au prezentat zeci de persoane dornice să facă un bine.

Campania va continua și în acest an, iar cei interesați sunt așteptați în zilele de marți, 29 ianuarie și miercuri, 30 ianuarie, în spațiul special amenajat în incinta spitalului.

La fel ca la edițiile precedente, condițiile de eligibilitate rămân neschimbate. Donatorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, o greutate între 50 și 110 kg, să nu fi suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale, piercing sau tatuaje, să nu fi suferit de: TBC, sifilis, ulcer gastric sau duodenal acut, diabet zaharat decompensat, boli de inimă, epilepsie, boli de piele, bruceloză, malarie, miopie -6 dioptrii, să fi trecut două săptămâni de la ultima vizită stomatologică și 6 luni de la implantul dentar.

Până acum, la Lugoj au fost organizate zece ediții în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează vieți”, medicii de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Timișoara fiind prezenți lunar în municipiul timișean.