Voturi contra în Consiliul Local Caransebeș, pe bază de suspiciuni! Suspiciuni rezonabile?

Grupul PSD din Consiliul Local al municipiului Caransebeș s-a opus aprobării atribuirii în folosință gratuită pe o perioadă de 5 ani către Transal Urbis a 9 amplasamente, situate pe domeniul public, în vederea montării unor containere pentru colectarea materialelor textile uzate.

Prin vocea consilierului Florin Bogdea, aleșii locali social-democrați au argumentat decizia luată că Transal Urbis se laudă cu o colectare selectivă foarte bună prin reclame la radio, astfel că de ce ar mai fi nevoie de alte spații pentru depozitare de haine vechi care să fie ridicate de o firmă de profil din Satu Mare.

În replică, directorul Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, a declarat în plenul ședinței de Consiliu Local că serviciul de salubritate nu colectează separat haine vechi, iar singurul lucru ce ar putea face este să acorde 9 spații pe raza orașului pentru ca cetățenii să-și arunce toate materialele textile, de la haine la lenjerii, saltele uzate etc., pentru a fi colectate de o societate care are ca obiect de activitate colectarea, sortarea, pre reciclarea și comercializarea de îmbrăcăminte și încălțăminte uzate. Ovidiu Chimigeriu a adăugat că în momentul de față Transal nu are o soluție în vederea colectării și valorificării materialelor textile, acestea fiind colectate împreună cu deșeurile menajere și eliminate la deponeu.

Pentru că aleșii locali din partea PSD arătau tot felul de suspiciuni asupra acestei acțiuni de colectare a deșeurilor din textile, drept pentru care au votat împotriva proiectului de hotărâre, spunând că firma din Satu Mare este falimentară, viceprimarul Marius Isac i-a întrebat pe consilierii PSD Valentin Dascălu și Gavrilă Ardelean de ce au aprobat inițial proiectul în cadrul Comisiei nr. 1 din cadrul Consiliului Local. Dascălu a răspuns că între timp a cules informații despre această firmă, astfel că votul pesidiştilor din Consiliu este negativ.