„Vom continua modernizarea în forță!” Primarul Timișoarei are o listă lungă de promisiuni pentru 2020

Acest an ar urma să fie unul minunat pentru timișoreni. Cel puțin dacă ne luăm după promisiunile primarului Nicolae Robu. Edilul liberal nu se dezminte și spune, la fel cum o face de când conduce orașul, că totul se va moderniza „în forță”. Astfel, la prima conferință din acest an, primarul a enumerat o lungă listă de promisiuni cu: drumuri, spitale, poduri, școli modernizate, dar și investiții pentru sport și cultură.

Din listă, cea mai consistentă parte este cea referitoare la infrastructura rutieră. Șoferilor timișoreni li se promite că după ce se adoptă la nivel local bugetul pentru 2020, va începe realizarea documentației pentru Pasajul din zona fostei fabrici Solventul, unde la momentul actual este o trecere la nivel cu linia de cale ferată. De asemenea, primarul are în vedere și două poduri construite de la zero, în zona pasajului Jiul și a complexului Isho. Primarul spune că se va lucra și la inelul IV și II din oraș, dar și la finalizarea Drumului Boilor, cu ajutorul căreia locuitorii din Moșnița Veche nu vor mai fi nevoiți să meargă acasă dinspre oraș prin Moșnița Nouă.

Acces mai ușor la autostradă

Tot în acest an, timișorenilor, dar nu numai, li se promite că va fi gata și noul racord la autostradă, de la bifurcația de pe Calea Aradului spre comuna Sânandrei. Un drum de 10 km vital, deoarece astfel, s-ar putea ajunge pe autostrada spre Arad fără a mai tranzita comunele Dumbrăvița și Giarmata, pe la ieșirea de pe Calea Sever Bocu. De asemenea, se va lucra și la inelul de sud al centurei Timișoarei. Guvernul Orban a promis că se apucă de treabă și pentru autostrada Timișoara-Moravița. Primarul speră ca acest drum să preia și din sarcinile inelului de nord-vest al centurei Timișoarei, dintre Calea Aradului și Săcălaz.

Investiții la două spitale și maternitate

După ceva ani de lucru, anul acesta ar trebui să fie gata și corpul nou al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. În acest caz, corpul ridicat după ce o clădire în care activa unitatea spitalicească a fost retrocedată este realizat din banii primăriei, dar o parte a costurilor a mai fost decontată ulterior cu bani de la Guvern. De asemenea, la Spitalul Municipal, în zona Pieței Mărăști, se vor dicia corpuri noi. Cel principal va avea șapte etaje. De asemenea, va exista pistă de aterizare pentru elicopter. În plus, autoritățile se vor apuca de noua maternitate, ridicată după Balta Verde.

Școli renovate și centre culturale în cartiere

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În 2020 vor continua lucrările la noul corp al Liceului Lenau, prima școală ridicată de la zero după 1989 în Timișoara. Deocamdată, în zonă, pe strada Oituz, se fac cercetări arheologice. Robu promite că va ridica două corpuri noi și pentru Școala generală nr. 16, plus altul pentru Școala generală nr. 30, de lângă domiciliul său. La școala din Zona Soareului în prezent unele clase își desfășoară cursurile în containere. Tot în acest an, timișorenilor le sunt promise nouă centre culturale în cartiere, opt în fostele cinematografe, iar unul, în Turnul de Apă din Iosefin.

Infrastructură de sport, atât de performanță, cât și de agrement

Robu a adus din nou în discuție și Sala Polivalentă de 16.000 de locuri. Conform înțelegerii cu Compania Națională de Investiții, autoritățile locale au de făcut studiile geo și topo din partea necesară pentru studiul de fezabilitate. În rest, de celelalte documente se va ocupa direct CNI. Robu a anunțat că în acest an se va lucra intens și la complexurile sportive din zonele Lipovei, Buziașului și Șagului. De când a candidat pentru primul mandat, din 2012, edilul a promis patru, cu încă unul în zona Circumvalațiunii față de cele trei care sunt acum în lucru.

Autobuze și tramvaie pe fonduri europene

De asemenea, în acest an, ar trebui să fie puse în circulație și cele 44 de autobuze electrice, dar și cele 21 de tramvaie noi. Mijloacele de transport moderne au fost achiziționate cu fonduri europene. Pentru tramvaie, la fel ca Primăria bucureșteană condusă de Gabriela Firea, s-a ales pentru achiziții din Turcia, în loc de fabrica Astra din Arad.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/