Guvernul Orban schimbă „polii” de putere la clubul sportiv SCM Timișoara

Deciziile adoptate luni seara de Guvernul Orban au impact și în sport, mai precis, la clubul de drept public SCM Timișoara. Este vorba de o modificare a prevederilor Ordonanței de Urgență 114 din 2018, cu impact imediat. Cel afectat este directorul Vasile Rușeț. Oficial, primarul Nicolae Robu spune că nu știe nimic!

Practic, într-o ședință de Guvern de luni, s-au modificat mai multe prevederi ale OUG 114, cu excepția celei privind interzicerea cumului pensiei cu salariul la stat, aspect pentru care se va pronunța Curtea Constituțională. De luni seara, nu mai e legală nicio detașare din mediul privat în instituțiile publice. Este și cazul lui Vasile Rușeț, cel care e director al SCM de la data de 15 octombrie, de când a plecat Radu Țoancă. Rușeț este detașat de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara, entitate de drept privat cu utilitate publică. Teoretic, de luni seara, Rușeț nu mai e director, legal vorbind.

L-am întrebat marți la conferința de presă săptămânală și pe primarul Nicolae Robu despre acest aspect. Edilul a spus că nu știe nimic! „Nu știu. Nu mi s-a adus la cunoștință.”, a răspuns Robu, întrebat dacă Rușeț mai e director după modificările legislative. Din informațiile noastre, Rușeț a venit marți la lucru, la SCM, dar nu a discutat cu niciun angajat. De altfel, odată cu încetare detașării lui Rușeț, nimeni nu ar avea în acest moment drept de semnătură în locul directorului la clubul SCM. O altă complicație pentru cei de acolo, afectați deja de lipsa banilor.