Vom avea de achitat o notă de plată uriașă după pandemie!

harta ro si kwi

Pentru pacienții COVID-19 internați la Terapie Intensivă, statul plătește peste 4.500 de lei pe zi și puțin peste 1.800 de lei pentru cei aflați pe secții. Sunt costuri pe care le plătim fiecare dintre noi, pentru că sumele sunt decontate din bugetul Caselor de Asigurări de Sănătate.

Au fost cazuri în care, într-o singură lună, un spital a cheltuit chiar și un milion și jumătate de lei peste contractul pe care îl are cu Casa. La modul general, așa, impersonal, nimănui nu-i pasă, nimeni nu observă. Poate dacă românilor li s-ar imputa lunar niște sume, hai, mai treacă-meargă… dar așa, cine plătește de pildă Spartanele și alte avioane, salvările care duc pacienți în țara vecină care ne ajută vindecându-ne bolnavii? Cine plătește personalul medical deplasat în Ungaria pentru a asigura comunicarea dintre aparținători și spital?

„În România, haosul a devenit politică de stat”, susține jurnalistul și comentatorul Florin Negruțiu, care critică în termeni duri actuala clasă politică. „Un guvern căzut, hăbăuc și obsedat numai de calcule politice ia decizii care se bat cap în cap, schimbă măsuri de la o zi la alta, se ascunde în spatele specialiștilor pe care apoi îi ignoră dacă nu îi iese pasiența, joacă poker pe viața și pe moartea oamenilor. Ce încredere să le mai acorzi acestor aventurieri?

Pe bună dreptate, oamenii nu mai sunt dispuși să-și dea încrederea unui stat care îi tratează mizerabil. În Olimpul lor, președintele, premierul, miniștrii, politicienii, autoritățile – obsedați de jocurile lor de zeități închipuite – sunt total rupți de realitate. Ce pretenție să aibă atunci să le ceară oamenilor «să asculte sfatul autorităților»? Care autorități? Cele de azi sau cele de ieri? Care sfat? Cel de aseară sau cel de azi dimineață? Niciodată divorțul dintre guvernanți și guvernați nu a fost mai clar. Niciodată prăpastia dintre ce vor oamenii și ce vor politicienii nu a fost mai mare. Niciodată ruptura dintre stat și cetățeni nu a fost mai vizibilă. Aceasta este realitatea: România este o țară neguvernată. Statul a eșuat prin ucaz prezidențial, la un pas de haos”.

Sursa foto: republica.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/