„Vom avea cel mai bun candidat pentru Primăria Moldova Nouă!”

Pe val în preferințele românilor, USR se pregătește să preia supremația pe Clisura Dunării, acolo unde social-democrații au câștigat mai tot timpul și unde liberalii se dezbină după ce Adrian Torma a fost dat afară din PNL.

Doina Vrăjitor, prima președinte de organizație USR Caraș-Severin, cea din Moldova Nouă, este ferm convinsă că trendul național de la europarlamentare se va răsfrânge ușor, ușor la nivel județean, dar, mai ales, la nivel local. Asta în ciuda faptului că orașul de la malul Dunării a arătat, ani de-a rândul, că se-ndreaptă spre o politică de stânga.

Cu privire la rezultatele pe care le preconizează pentru partidul din care face parte atât la alegerile prezidențiale, cât și la alegerile locale, Vrăjitor a dezvăluit pentru expressdebanat.ro: „Ne așteptăm la rezultate din ce în ce mai bune la Moldova Nouă. Creșterea din 2016 până în 2019 a fost vizibilă fără să avem o organizație în spate. Acum, cu o filială tânără și energică, care va crește în perioada următoare, sigur rezultatele vor fi pe măsură.”

În privința numelui unui potențial candidat pentru Primăria Moldova Nouă, șefa organizație USR de la malul Dunării susține că e puțin cam devreme pentru asta. „Numai ce am înființat filiala, dar, cu siguranță, vom avea cel mai bun candidat!”, a spus Doina Vrăjitor. Aceasta anticipează o luptă strânsă în 2020 cu partidele tradiționale și nu acordă prea multe șanse altor formațiuni politice. „Nici PMP, nici Pro România nu sunt percepute de către electorat ca partide cu oameni noi în politică, ci, din contră, aceștia provin din partidele tradiționale care 30 de ani s-au perindat la guvernare. Alegerile din 26 mai ne-au arătat că USR se bate, în acest moment, cu PSD și PNL și se află cu un scor foarte bun între primele trei partide din România.”