Voluntarii se şcolesc în Germania şi Belgia

Grupul Ecologic de Colaborare Nera a câştigat concursul de oferte pentru participarea la două seminarii internaţionale, care vor avea loc anul acesta la Weimar şi Bruxelles. Întâlnirile au ca scop pregătirea voluntarilor pentru o implicare mai intensă în activităţile de protecţie a mediului şi creşterea gradului de participare activă la problemele societăţii.

Între 25-31 martie se desfăşoară primul seminar din cadrul proiectului „Joacă-ţi  rolul  tău  prin  participare  activă  în societatea civilă”   finanţat de Uniunea Europeană. Întâlnirea, la care particopă ONG-uri din toată Europa, are loc în Germania, la Weimar. “GEC Nera a câştigat  conncursul de oferte pentru participarea la aceste seminarii  iar  în prezent Oana Popovici Sturza se află la Weimar  unde,  în  cadrul  secţiunii  Abilitarea  tineretului,  prezintă experienţa  centrului  de  voluntariat  al  GEC  Nera  în  activităţi  de watchdog  şi  advocacy  destinate  protecţiei  mediului  in  zona parcurilor naturale din sudul Banatului”, a declarat Doina Mărgineanu, consilierul pentru relaţii publice al GEC Nera.

Cel de-al doilea seminar al proiectului, în cadrul căruia vor fi de asemenea prezenţi membrii GEC Nera, este programat pentru perioada 17-21 septembrie, la Bruxelles.  “Între cele două participări o grupă de elevi de  la Liceul  Iris din  Timişara  coordonată  de  Oana  Popovici  Sturza,  care  este  şi profesoară de educaţie plastică la această şcoală, va realiza într-o locaţie de pe Cheile Nerei o tabără de pictură cu tema ‹‹Nouă ne pasă  de  lumea  mirifică  din  sudul  Banatului››, iar  lucrările  vor transmite  întregii  Europe  mesaje  destinate  protecţiei  şi  conservării  naturii  în  această zonă”, a mai spus Doina Mărgineanu.