Cum poți scăpa de celulită

Instructorul Sorin Pițigoi, de la Sala Finesstudio, vă explică în această săptămână cum vă puteți câștiga încrederea în propria persoană, scăpând de celulită. Sfaturile sale însă, trebuie puse în practică. Pe lângă exercițiile fizice, trebuie să aveți în vedere un tratament specific și o alimentație corespunzătoare.

Cea mai bună metodă de ardere a celulitei este exercitiul fizic. Celulita este o acumulare de celule de grăsime în jurul picioarelor şi a coapselor și poate fi foarte enervant. Există unele tratamente ale pielii care pot rupe aceste celule adipoase, însă dacă vom combina acest lucru cu exercitarea efectivă pentru celulită prin exercițiu fizic, veţi obţine rezultate mult mai rapide. Când vine vorba de a scăpa de grăsime în zonele cu probleme, cea mai bună metodă este de a lucra din două unghiuri.

  • prin arderea de grăsime de pe partea superioară

  • de a construi fibre musculare la partea inferioară.

Acest lucru poate oferi beneficii fantastice, cum ar fi:
* Arderea rapidă a grăsimilor
* Puternice şi ferme fibre musculare
* Mai multă stimă de sine

O să vă puneți întrebarea: Pai am celulită la picioare și trebuie să lucrez și partea superioară a corpului? Da. Celulita este vizibilă la partea inferioară, asta nu înseamnă că pe partea superioară nu există strat de grăsime. Lucrând și musculatura trenului superior vom avea rezultate mai bune în scaderea procentului de țesut adipos.

Exerciții anaerobice şi programe de antrenament aerobic
Ştim cu toţii că exercitiul aerobic este o formă bună de exerciții pentru celulită, dar ştiaţi că exercitarea anaerobă este chiar mai bună? Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele „interval training”. Exercitiul anaerob îl puteți face într-o sală de fitness deoarece acolo veți găsi aparatura specifică pentru toate grupele de mușchi. Bineînțeles, în sălile de fitness veți găsi și o gamă variată de aparatură specifică pentru exerciții aerobice cum ar fi: benzi de alergat, cosstrainere, biciclete, stepere, rovere etc

În loc de a face un antrenament constant de 30 de minute pe bicicleta sau alergare, exercițiul anaerobic, este întotdeauna un bun înlocuitor sau chiar mai bun. A fost demonstrat că exercițiul anaerob arde cu cel puțin 10% mai multe grăsimi decât cel standard de rutină cardio. O alternare a acestor antrenamente aerobice și anaerobice vă va ține departe de rutină şi va face antrenamentul mai plăcut și mai eficient.

Proceduri stretching
Pentru a face musculara puternică şi a reduce celulita o bună rutină de întindere este foarte recomandată. Dacă nu sunteți familiarizaţi cu întinderea mușchilor, vă puteţi alătura unei clase de Yoga sau Pilates pentru a învăţa elementele de bază. Prin construirea de muşchi de sub celulită luptati cu adevărat împotriva stratului adipos. Întinzându-vă, de asemenea, aveți avantajul suplimentar de a vă menţine întregul corp puternic şi sănătos şi este fantastic și pentru organele interne, de asemenea.

Arderea grăsimilor din partea de sus a picioarelor şi musculara clădita vor da rezultate excelente. Dacă faceti paralel cu exercitiul fizic un tratament anticelulitic cu cremă specială de piele se poate reduce într-adevăr aspectul de coaja de portocală şi chiar scăpa de celulita pentru totdeauna.

Vinovate sunt și obiceiurile proaste de alimentație, tipuri greşite de alimente. Fără o atentă nutriție sănătoasă rezultatele prin exercitiul fizic se reduc drastic.