„Voluntarii” care au curățat drumul spre Văliug au fost aduși de președintele Dunca! Popovici a făcut tam-tam pentru câțiva lei!

romeo dunca

Nimic ilegal și doar 13.000 de lei ar sta în spatele afacerii pentru care Ionuț Popovici l-a făcut praf pe președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Liderul consilierilor județeni PMP l-a lăsat fără cuvinte pe Romeo Dunca în momentul în care l-a întrebat, în plen, dacă nu cumva vreo firmă lucrează fără contract atribuit în condițiile impuse de lege pe drumul ce leagă Reșița de Văliug. Pe același subiect, președintele CJ a spus în conferința de presă: „Deci, în mod oficial, nu! Poate că o fi curățat cineva, niște voluntari or fi curățat drumurile, aia se poate, pe marginea drumului!” Nu a făcut altceva decât să amplifice și mai mult eventualele suspiciuni. Care existau după ce tot Romeo Dunca a semnat cu mâna lui răspunsul scris oferit lui Popovici după ce acesta a cerut explicații legate lucrările executate pe marginea drumului județean, lucrări pe care le-a surprins în desfășurare. „La data de 28.10.2021 nu exista contract valabil pentru lucrările de întreținere de pe marginea DJ 582. Având în vedere contractul de lucrări nr.2872.10.11.2009 pentru obiectivul „Reabilitare drum DJ 582”, în baza adresei nr. 6637/15.10.2021, s-a transmis către SC Tehnocer SRL să intervină pe acostamentele aferente tronsonului menționat, pentru a asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță.”, i-a transmis președintele Dunca consilierului Popovici.

Express de Banat a luat urma „voluntarilor” despre care vorbise președintele CJ. A ajuns mai întâi la SC Suru Stasi Adylaz SRL, o firmă din Sichevița. Lămuriri am primit de la Oliver Ieremici, omul care s-a ocupat de afacerea de pe marginea DJ 582. „Noi avem contracte în toată țara. Așa avem și cu Tehnocer, un contract cu o valoare de 13.000 de lei, TVA inclus, pentru curățarea marginii drumului spre Văliug. E un preț sub care nu se poate coborî, un preț foarte jos. Noi nu am avut contract cu Consiliul Județean, ci cu Tehnocer. A fost o lucrare de doar 3 zile, nu e nimic de ascuns, nu e nicio legătură, nu-și riscă nimeni libertatea pentru 13.000 de lei! Să să uite fiecare în curtea lui!”, a explicat reprezentantul SC Suru Stasi Adylaz SRL.

Am ajuns mai apoi la Adrian Rusu, administratorul Tehnocer, care confirmă că a apelat într-adevăr la serviciile SC Suru Stasi Adylaz SRL: „Noi aveam obligația să tăiem iarba. Cred că e a zecea oară când facem asta. E obligația noastră atât timp cât recepția lucrărilor executate de noi la drum nu e făcută. Am avut trei sau patru firme care ne-au tot lucrat acolo pe parcursul anilor. Noi facem drumuri, dar nu avem scule pentru defrișări. Era nevoie de aceste lucrări pentru că era afectată vizibilitatea, iar chestiunile de siguranța circulației atât timp cât drumul este la noi înseamnă răspunderea noastră”.

Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, și-a amintit între timp și el cum au stat lucrurile: „M-am orientat și eu. Uitați-vă la preț, să vedeți că sunt 13.000 de lei pentru o lucrare pentru care Atlas Marcaje ar fi luat 200.000! Noi am înțeles că acel drum este încă sub un operator care n-a predat de 9 sau 10 ani drumul. Nu putem să dublăm lucrarea așa cum și-ar fi dorit-o. Atunci ce a făcut Dunca?! A organizat o licitație ca să plece hârtiile. Noi am început o procedură de lucru. Am mers la operatorul respectiv și i-am spus: omule bun, uite, noi am găsit omul care face curățenia cu un preț minim! Pentru că pe mine mă interesează să fie prețul minim și lucrul făcut. Uite, am găsit un om, puteți să faceți treaba?! Dacă nu, luați-l. Și s-a încheiat. Pentru 13.000 de lei a curățat drumul. Înainte ni se ceruse 1.000 de euro pe kilometru!”, a pus lucrurile la punct șeful județului.