ATI Caransebeș are instalație electrică nouă!

spital caransebes

Pe una dintre cele mai grele secții din cadrul Spitalului Municipal din Caransebeș s-a muncit intens în ultimele luni, însă nu doar pe partea medicală, ci și pentru finalizarea la timp a unei lucrări ce nu mai suporta amânare.

Cu sprijinul Primăriei Caransebeș, instalația electrică veche de pe secția ATI a Spitalului Municipal a fost schimbată în totalitate. Lucrările au durat trei luni, perioadă în care pe aceeași secție s-au mai făcut mici cosmetizări și igienizări, pentru confortul pacienților internați aici.

„În ultimele trei luni, pe secția ATI s-au efectuat lucrări de refacere a instalației electrice, incluzând iluminat, tablouri electrice, tot ceea ce înseamnă cablaje, întrerupătoare, prize, absolut totul este nou. Au fost montate, de asemenea, unități alternative de producere a curentului electric, așa numitele UPS-uri, care ne ajută să asigurăm energia până la 30 de minute în cazul întreruperii curentului. Pe lângă toate acestea, am făcut și mici cosmetizări, constând în zugrăveli, înlocuirea tavanului și intervenții mai mărunte. Nu a fost o reabilitare majoră, că nu a fost totală. Dacă ar fi fost totală, am fi vorbit și despre schimbarea ușilor, ferestrelor și a tarkketului.”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal din Caransebeș, Adrian Dumbravă. Valoarea investiției s-a ridicat la 250.000 de lei, mai spune Dumbravă, suma fiind alocată de Primăria Municipiului Caransebeș.

Reamintim că Primăria Caransebeș a câștigat, de curând, un nou proiect cu finanțare externă, prin intermediul căruia întreaga instalație electrică și cea de fluide medicale din cadrul spitalului va fi schimbată. De asemenea, pe holuri și în saloane, se vor monta senzori de detecție, semnalizare și avertizare la incendiu și la concentrațiile anormale de oxigen.