Voluntariatul, luat în obiectiv

Concursul organizat de Centrul de Voluntariat Reşiţa, alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, şi-a desemnat astăzi câştigătorii. Autorii celor mai bune şase imagini alese de juriu au fost recompensaţi cu premii de către organizatori. Expoziţia de la Centrul de Tineret Mansarda rămâne deschisă publicului pentru încă două săptămâni.

Până în doi decembrie au avut timp pasionaţii de arta fotografică să înscrie în concurs lucrări cu tema voluntariatul văzut prin ochii tinerilor. Cum 2011 a fost declarat de către Comisia Europeană anul voluntariatului, organizatorii s-au gândit că un concurs de fotografie ar fi un prilej excelent pentru ca activităţile voluntarilor să devină instantanee care merită să fie admirate într-o expoziţie. “Concursul a fost organizat cu ocazia zilei de 5 decembrie, Ziua Internaţională a Voluntariatului. Ne-am gândit că ar fi bine ca un an cu atâtea proiecte interesante să nu se încheie fără să le avem imortalizate în imagini. Astfel, toţi cei interesaţi pot vedea care sunt activităţile la care au participat voluntarii pe tot parcursul anului 2011 ”, a precizat Daniela Lupşan, consilier pentru tineret în cadrul DJST Caraş-Severin.

Juriul format din reprezentaţi ai mass-media a punctat aspecte ca ilustrarea temei, creativitatea, originalitatea şi calitatea tehnică de fotografiere. La final, doar şase fotografii au fost declarate ca fiind cele mai reuşite şi premiate apoi de organizatori.

Astfel, locul I a fost obţinut de un elev al Liceului Mircea Eliade, Sergiu Radu, care a participat cu lucrarea “Încredinţare” (foto sus). Premiul al doilea i-a revenit Denisei Ţăranu, pentru fotografia intitulată “Copiii şi jocul”, iar locul al treilea i-a fost atribuit lui Mihai Leu, autorul lucrării “Transformare”. Câştigătorii au fost recompensaţi cu premii în obiecte, în valoare totală de 950 lei.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157628728549977&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`