Voluntariat și educație pentru implicare civică

Cuib de vise 1000x100

Asociația Nevo Parudimos va coordona un nou proiect de voluntariat, orientat, de această dată, spre prevenirea abandonului școlar în rândul elevilor din Reșița.

În perioada martie 2018 – februarie 2020, Asociația Nevo Parudimos va coordona, împreună cu 8 parteneri internaționali, proiectul european „Voluntariat și educație pentru implicare civică” (nr. referință 2017-3-RO01-KA105-046973), finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1, Mobilități pentru Tineret, Serviciul European de Voluntariat (SEV).

„Proiectul constă în găzduirea a două ture consecutive de câte 5 voluntari internaționali fiecare, care vor derula activități de prevenire a abandonului școlar în rândul elevilor din Reșița, vor promova voluntariatul și implicarea civică printre tinerii orașului și vor susține comunitățile dezavantajate prin evenimente și activități menite să le facă cunoscută situația și să-i ajute”, explică reprezentanții Nevo Parudimos.

Prima tură de 5 voluntari, constând în participanți din Belgia, Italia, Spania și Finlanda, vor sosi la Reșița la începutul lunii aprilie și vor rămâne în oraș pentru un an, până când următoarea tură va prelua activitățile de la ei.

Proiectul are ca scopuri principale îmbunătățire nivelului competențelor și abilităților cheie ale tinerilor, inclusiv al celor cu mai puține oportunități, precum și promovarea participării la viața democratică din Europa și pe piața forței de muncă, cetățenie activă, dialog intercultural, incluziune socială și solidaritate; în special prin creșterea posibilităților de mobilități pentru tineri în scop educațional, pentru cei care lucrează în domeniul tineretului (organizațiile de tineret și liderii de tineret) și prin legăturile consolidate dintre domeniul tineretului și piața forței de muncă.

publicitate si promovare in ziar

Obiective:
1. Dezvoltarea grupului local de voluntari Nevo Parudimos;
2. Creșterea vizibilității muncii voluntare și a activităților civice în Reșița în timpul proiectului;
3. Dezvoltarea competențelor celor 10 voluntari în timpul proiectului pentru a fi mai competitivi pe piața muncii;
4. Sporirea experienței celor 10 voluntari despre cum să dezvolte noi proiecte care să angreneze comunitățile locale;
5. Să dezvolte activități care previne abandonul școlar în școlile din Reșița.

Parteneri:
ASSOCIATION DES COMPAGNONS BATISSEURS – Belgia
STRANAIDEA Società Cooperativa Sociale Impresa Sociale Onlus – Italia
ASOCIACION MUNDUS – UN MUNDO A TUS PIES – Spania
ALLIANSIN KEHITTAMISPALVELUT – Finlanda
ACTIVE BULGARIAN SOCIETY – Bulgaria
Regionalna Romska Obrazovna Mladinska Asocijacija – Macedonia
ProAtlântico – Associação Juvenil – Portugalia
Canakkale Koza Genclik Dernegi – Turcia

Bugetul maxim al proiectului poate atinge suma de 72.935 de euro.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01