Boicot la Congresul PSD?! „Oamenii nu mai pot fi păcăliţi!”

Alegerile cu rezultate știute dinainte, oamenii impuși fără niciun fel de consultare și deciziile luate în detrimentul partidului doar pentru protejarea unor interese personale provoacă tot mai multă nemulțumire în rândurile social-democraților. Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu, este unul dintre cei care are curajul să vorbească deschis despre ceea ce se întâmplă în PSD.  

În opinia primarului aflat la al doilea mandat, colegii săi ar trebui să fie mult mai vocali. Și asta chiar începând cu Congresul PSD din 10 martie, când vor fi aleși cei 16 vicepreședinți ai partidului, congres la care din cei aproximativ 4000 de delegați din teritoriu majoritatea sunt primari și viceprimari.

„Noi suntem forța și eu spun că, indiferent de cei aleși, ei sunt votați de către noi. Dar noi mergem acolo, la congres, în condiţiile în care… De exemplu, data trecută, am votat un statut pe care nu l-am citit! Am spus-o și o s-o mai spun: eu nici acum nu am primit niciun document! Noi suntem puterea, vă dați seama, primari și viceprimari care știm administrație, care putem avea un cuvânt! Nu așa, să ridicăm mâna la vot, ca să nu vă spun unde se mai practică”, declara Luca Mălăiescu la ora interviului cu jurnalistul Dan Popoviciu, realizat în redacţia Express de Banat la data de 27 februarie 2018.

Luca Mălăiescu a mai adăugat în cadrul interviului că primarii și viceprimarii ar putea crea un precedent la acest congres care în România ar inversa tot polul puterii. Astfel că reacţia lui Dan Popoviciu a venit imediat, acesta spunând că îi prevede restul mandatului de primar din postura de independent. Luca Mălăiescu l-a contrazis însă imediat pe jurnalist: „Nu neapărat! Eu la Oțelu Roșu am luat voturile a 2400 de cetățeni la ultimele alegeri nu pentru că fac neapărat parte din PSD. Eu le-am luat pentru că, probabil, am reușit să demonstrez oamenilor din oraș că merit aceste voturi. Și nu cred că, dacă voi fi independent sau la alt partid, nu voi lua tot atâtea voturi. Am văzut atâtea cazuri în România, încât… A fost situaţia de la Baia Mare, cu primarul Chiricheș, care a fost închis și a luat 70%… Nu, să știți că oamenii nu mai pot fi păcăliţi”.

Primarul Mălăiescu a continuat să spună că el marșează pe ideea că, dacă nu îi convine ce se întâmplă în PSD, trebuie să lupte în interiorul partidului. „Trebuie să lupți în interiorul organizației și să încerci să aduci lucrurile pe drumul bun în organizația din care faci parte, de multe ori pe placul unora, alteori… altora nu le place. Dar eu nu mă voi schimba și îmi păstrez în continuare caracterul și principiile pe care le am”, a mai precizat social-democratul Luca Mălăiescu.

Câteva zile mai târziu de la data realizării interviului a avut loc Conferința Județeană a PSD Caraș-Severin, la care au fost desemnați delegații organizației județene pentru Congres și la care s-a votat în unanimitate sustinerea, respectiv  reconfirmarea lui Liviu Dragnea în funcția de președinte al PSD. În ciuda acestei unanimități, la Conferința Județeană au existat și destule nemulțumiri, unele dintre acestea transpirând din sediul de pe George Enescu. Repartizarea locurilor pentru delegații organizației județene la Congres ar fi generat cele mai aprinse discuții. S-a ajuns chiar la decizii radicale. Mălăiescu, spre exemplu, ar fi spus că el nu mai merge la București în condițiile în care organizației pe care o conduce îi revin doar două locuri. „E adevărat că sunt nemulțumit, am primit doar două locuri din 80. Am cedat locurile noastre în fabvoarea Reșiței”, a confirmat primarul de Oțelu Roșu, fără să dorească să detalieze. Neoficial, de pe lista delegaților lipsesc și alte nume importante. Ioan Crina ar fi doar un exemplu în acest sens.

CITEŞTE ŞI: Unanimitate pesedistă în Caraş-Severin în susţinerea preşedintelui Liviu Dragnea!