Volei Club Banatul a încheiat Campionatul Național pe poziție de retrogradare!

Rezultatul din ultima etapă a Diviziei A 1 nu prea a contat pentru gugulani. Echipa coordonată de Dimitar Pangarov a fost învinsă la Baia Mare cu scorul de 3 la 1, deși setul doi s-a jucat până la 31 la 29.

Cum Șimleul a învins acasă pe Galați cu 3 la 1, băieții de la poalele Meseșului au ocupat poziția a IX-a în clasament, iar Caransebeșul se va lupta pentru rămânerea în Divizia A 1 de pe poziția a X-a.

Conform Regulamentului Federației Române de Volei, în faza de play out sunt calificate ultimele patru echipe din coada clasamentului, care vor juca după cum urmează: locul  9 – Phoenix Șimleul Silvaniei cu locul 12 – Steaua București și locul 10- Banatul Caransebeș cu locul 11 – VCM Piatra Neamț.

Primele două meciuri se vor juca la echipele mai bine clasate, astfel că la sfârșitul săptămânii, în zilele de sâmbătă și duminică, Banatul Caransebeș va disputa primele două meciuri acasă, în Sala Polivalentă Victoria. Dacă ambele vor fi victorii pentru gazde, atunci bănățenii mai trebuie să învingă în deplasare la Piatra Neamț doar un meci, ca să obțină 3 victorii din 5 meciuri. Dacă nemțenii își vor adjudeca meciurile de acasă se va juca meciul de aur la Caransebeș, în data de 2 aprilie.

„Am început campionatul cu vise și speranțe prea mari. Am adus la Caransebeș nume mari din voleiul românesc, însă fiind la început au apărut tot felul de neconcordanțe atât de infrastructură, cât și în jocul băieților. Obiectivul a fost altul din returul Campionatului: să rămânem în Divizia A 1. Nu este imposibil… Piatra Neamț este o echipă cu experiență în Divizie, dar valoric suntem peste… I-am învins acasă cu 3-0, însă niciun meci nu seamănă cu celălalt. Vreau să-i încurajez pe sportivii mei pentru că a fost un campionat greu pentru toată lumea, știu că putem trece împreună acest hop”, ne-a declarat președintele clubului Banatul Caransebeș Cristian Stepanescu.

banner 970 x 250

Comments

  1. fan_volei says:

    Daca ar fii adus domnul primar un antrenor de calitate si un presedinte care sa se priceapa la managementul clubului de la bun inceput,nu un pungas si hot ca dumneavoastra,clubul putea sa spere la alt obiectiv.asa ca fiti bucuros ca mai aveti o sansa ca jucati meciul decisiv la caransebes,daca nu isi bat joc jucatori de dumneavoastra asa cum a-ti facut-o dumneavoastra si cu cei de acum si cu cei dinainte care au ajutat la promovare.