Vlad Caraș merge în Mongolia să-și ia biletul pentru Rio!

explo 1000x200

A fost doi ani la rând cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin. Vlad Caraș luptă acum să redevină numărul 1 și își dorește o prezență la Jocurile Olimpice.

După evoluția mai puțin convingătoare de luna trecută, de la Campionatul European U23 de la Ruse (Bulgaria), luptătorul pregătit la Clubul Sportiv Municipal Reșița de către antrenorul emerit Adrian Dacica a pornit încrezător spre capitala Mongoliei, Ulan Bator, unde la sfârșitul acestei săptămâni are loc un nou turneu preolimpic. Cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în anii 2013 și 2014 va concura în limitele categoriei 97 kg, pentru a prinde un bilet spre competiția supremă din vara acestui an, din Brazilia. Pentru aceasta, are nevoie de calificarea în finala categoriei. Concurența este însă puternică, nu mai puțin de 29 de luptători și-au anunțat prezența la această categorie de greutate. Vor fi sportivi din Asia, Europa, dar și din America de Nord.

La cel de-al doilea turneu preolimpic din lotul național de lupte libere vor concura Ion Guidea (categoria 57 kg), George Bucur (65 kg), Gheorghiță Ștefan (86 kg), Vlad Caraș (97 kg), Rareș Chintoan (125 kg). Sportivii sunt însoțiți de antrenorul Anatol Guidea.
Lotul feminin: Simona Pricob (53 kg), Adina Popescu (69 kg). Antrenor: Nikolay Stoyanov. Din delegație mai fac parte maseurul Cosmin Nițescu și arbitrii internaționali Ferenc Gyarmati și Vasile Gui.

lupte Ulan Bator - Romania

Foto jos: Federația Română de Lupte

banner 970 x 250