Viziunea lui Cristian Moș pentru județ: „Timișul poate fi zona Europei unde industria medico-pharma se dezvoltă”

Planul lui Cristian Moș pentru dezvoltarea Timișului: sprijinirea industriei medico-pharma! Candidatul USR pentru președinția Consiliului Județean spune că pandemia a demonstrat nevoia unui sector puternic în fabricarea de echipamente medicale și crede că vestul țării poate deveni un punct de referință pe plan european.

Președintele USR critică lipsa de viziune a aleșilor locali pentru dezvoltarea Timișului și vine cu o propunere: dezvoltarea industriei medico-pharma. Cristian Moș spune că județul ar putea deveni un jucător important nu doar pe plan național, dar și pe plan European. „Vechea clasă politică nu are viziune. Viziunea și implementarea ei aduce prosperitate și diferența dintre un județ sau altul. Viziunea mea pentru Timiș este să creăm un pol al industriei medico-pharma în județ, în zona de vest a României. Pandemia ne-a demonstra că avem nevoie de acest lucru în Europa. Se poate face ușor, există producători și dezvoltatori în Timișoara de echipamente medicale. Conversia din alte industrii înspre echipamentele medicale este ușoară și aduc un plus valoare mult mai mare față de ce există în clipa de față pe piață”, a explicat Cristian Moș.

Candidatul pentru președinția CJ Timiș crede că județul poate deveni un pol pentru industria medico-pharma dacă efortul este unul constant și sunt implicați toți actorii segmentului de piață. „Trecând printr-o viziune lungă și având administrația locală în sprijin, universitățile și firmele care investesc, am putea ca Timișul să fie acea zonă a Europei unde industria medico-pharma se dezvoltă. A început criza și nimeni nu putea să producă niște măști banale. Putem face acest lucru în România, în vest”, a încheiat useristul.