Musafirii italieni, potențiali investitori!

O serie de invitați, renumiți oameni de afaceri din Italia, au sosit și continuă să sosească la Oțelu Roșu în urma discuțiilor și a invitației lansate de primarul orașului. Strategia pe care o încearcă administrația este să atragă cât mai multe persoane importante din lume în Valea Bistrei, pentru că printre musafiri s-ar putea găsi și investitori.

La sfârșitul lunii trecute, doi invitați italieni, oameni de afaceri importanți din Sicilia, cunoscuți și în Nordul Italiei, au poposit la Oțelu Roșu și chiar au rămas încântați de ceea ce are de oferit zona. Iar vizitele din străinătate nu se opresc aici. „La sfârșitul lunii așteptăm o delegație de alți șapte oameni de afaceri, iar  în luna august va veni o delegație de patru primari din zona Sicilia, în urma vizitei făcute de mine alături de deputatul Ion Mocioalcă și de primarul orașului Moldova Nouă, Matei Lupu. Mă bucur să văd că vizita noastră acolo nu a fost degeaba și așteptăm sosirea lor și a celor șapte oameni de afaceri ce sunt potențiali investitori pentru Oțelu Roșu”, a explicat pentru Jurnal de Oțelu Roșu primarul Luca Mălăiescu. Astfel, edilul-șef dorește să cheme cât mai mulți invitați, oameni de afaceri din lume, ca să crească șansele unor investitori în zonă. „Cred că din zece investitori, dacă rămâne unul, este un adevărat câștig, tocmai de aceea trebuie să reușim să aducem cât mai mulți”, a mai adăugat Luca Mălăiescu.

Din păcate, problema principală a orașului pentru atragerea investitorilor în zonă este lipsa terenului intravilan, din cauză că majoritatea spațiilor verzi din jurul orașului au fost transformate în pășuni de fosta administrație. Astfel, primăria orașului a trebuit să demareze acțiuni pentru a reface actele și a reda destinația terenurilor. „Din păcate, Oțelu Roșu nu poate oferi o oportunitate atractivă de a atrage investitorii și spun acest lucru pentru că terenul disponibil, aflat în zona Gai, a fost până acum cu destinație pășuni, iar orice investitor care vine și vede că nu e terenul intravilan nu are niciun interes. Acum am lucrat la toată documentația necesară și, în timpul cel mai scurt, vom avea tot ce avem nevoie pentru terenul transformat din pajiște în intravilan”, a precizat primarul orașului. Așadar, vizitele străinilor se vor înteți la fel ca șansele atragerii unor investitori în zonă.