Reclamaţii la adresa poliţiei şi a administraţiei locale!

Activităţile sportive din Reşiţa, desfăşurate la ore târzii, creează probleme în rândul cetăţenilor. O serie de reclamaţii au fost aduse atât poliţiei, cât şi administraţiei locale pentru nerespectarea legii. Vinovaţii nu „mişcă un deget”.

Terenul de sport, amenajat în Parcul Siderurgistului din Reşiţa de către societatea Munti Speditions SRL încă din iunie 2006, pare să fie o problemă majoră pentru locatarii din Micro IV. Aceştia sunt deranjaţi de activităţile desfăşurate pe baza sportivă după ora 22:00, adresând astfel nenumărate reclamaţii atât Direcţiei Poliţia Locală, cât şi Primăriei Reşiţa. În urma reclamaţiilor, societatea comercială reşiţeană a fost sancţionată cu avertisment pentru tulburarea liniştii în zona bazei sportive, pentru a lua măsurile care se impun în vederea eliminării acestor neajunsuri, fapt care nu a speriat-o.

Potrivit unui document al societăţii, trimis Consiliului Local de către administratorul stadionului, Aurel Marinescu, „demersurile aduse firmei sunt inoportune şi cu urmări economice negative, contrare scopului urmărit. Nu vom reduce orarul de funcţionare a bazei sportive care este în prezent între 8:00 – 02:00, pentru că, potrivit unei Ordonanţe a Guvernului, nu ne este necesară aprobarea şi eliberarea programului de funcţionare”.

Primăria Reşiţa a luat decizia

Întrucât tulburarea liniştii publice după ora 22:00 reprezintă un fapt contravenţional, reprezentanţii administraţiei locale au încercat să stea de vorbă cu concesionarul terenului din cartierul Lunca Bârzavei pentru a ajunge la o înţelegere, însă fără rezultat. Astfel, primăria a propus, în cadrul Consiliului Local de luna trecută, ca orarul de funcţionare a activităţilor sportive desfăşurate în Parcul Siderurgistului să fie până la ora 22:00, informare, de altfel, aprobată.

În ceea ce priveşte activităţile desfăşurate în Parcul Siderurgistului din Reşiţa, am primit numeroase reclamaţii din partea cetăţenilor şi trebuie respectată legea şi acolo, pentru că, de multe ori, durata de folosire a acelui teren este mult prelungită. Activităţile se desfăşoară la ore târzii şi deranjează în mare măsură locatarii din zonă. Trebuiau făcute nişte măsuri şi respectată legea”, explică pentru Express de Banat primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu.