Vizită la cel mai înalt nivel în Ungaria pentru Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. A fost prezent și președintele țării vecine

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost în vizită în Ungaria, la Parlamentul din Budapesta, la aniversarea Programului Virtual Power Plant. Vizita din cadrul Programului Climate Kik, a avut loc în prezența Președintelui Ungariei, dr. János Áder și a doamnei dr. Katalin Szili, fosta președintă a Parlamentului maghiar.

CCIAT a fost reprezentată de Cristina Bădulescu, coordonatorul programului. „Suntem încrezători în viitoarea colaborare în cadrul Climate KIC și în simbolica «Foundation Stone» înmânată, ce simbolizează implicarea noastră pentru reușita acesteia. Virtual Power Plant, un proiect Climate KIC, va începe implementarea în România începând cu luna martie 2019”, a declarat Cristina Bădulescu. Au participat peste 200 de reprezentanți ai mediului public și privat din Ungaria, instituții de învățământ, municipalități, firme.

Programul CLIMATE KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public. Climate KIC este una dintre Comunitățile Cunoașterii și Inovării (KIC) creată în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene a cărui misiune este de a crea creștere durabilă. Este vorba despre integrarea educației, antreprenoriatului și inovației având ca rezultat transformarea creativă a ideilor în produse sau servicii viabile din punct de vedere economic și care să atenueze schimbările climatice.

MI6 este Societatea Maghiară de Inovare și Eficiență Nonprofit Ltd., un actor determinant în politicile de sprijinire a eficienței energetice și energiei verzi din Ungaria. În ultimii ani, MI6 și-a extins activitățile în străinătate, fiind recunoscută de partenerii internaționali și de Comisia Europeană.

Virtual Power Plant (VPPP) este un program de eficiență energetică, în cadrul căruia a fost construită cea mai mare centrală electrică din Ungaria. VPPP a realizat proiecte în valoare de 10 milioane de euro, destinate sprijinirii politicii guvernamentale privind eficiența energetică și energia regenerabilă.