ASU Politehnica revine în fața propriilor fani după două deplasări. Pe Știința vine Aerostar Bacău

ASU Politehnica joacă primul meci pe teren propriu din 2019 pe Stadionul Știința, acasă, cu Aerostar Bacău. Un moment prielnic pentru a sparge gheața, deoarece echipa nu a marcat niciun gol anul acesta în jocurile oficiale, dar antrenorul Cosmin Petruescu nu este îngrijorat. Punctele sunt însă o miză extrem de importantă.

Alb-violeții nu vor putea conta pe Dalin Munteanu, care este accidentat după amicalul cu UVT. În ceea ce privește adversarul, antrenorul știe că Aerostar și-a schimbat mult echipa față de turul campionatului. „Ne bucurăm că mai avem şi un meci acasă după ultimele partide în deplasare. Din ultimele cinci meciuri, patru au fost în deplasare, cu excepţia partidei cu Energeticianul. Chiar ne era dor să jucăm în faţa propriilor suporteri pe care îi aşteptăm la stadion, avem mare nevoie de ei. Nu va fi deloc o partidă uşoară împotriva celor de la Aerostar Bacău, o echipă mult schimbată faţă de pauza competiţională. Foarte puţini jucători se mai regăsesc în echipa de bază, dar avem destule informaţii despre ei. Spun că trebuie neapărat să câştigăm”, a declarat Cosmin Petruescu.

Alb-violeții și Metaloglobus București au cel mai slab atac din liga secundă, cu 18 goluri marcate în 23 de runde. Antrenorul spune că nu e îngrijorat. „Chiar nu sunt deloc îngrijorat. Consider că am avut două prestaţii foarte bune în cele două partide. Am adunat foarte multe laude, dar mi-aş dori să adunăm şi puncte. Am avut situaţii bune de a marca, frecvenţa acţiunilor de poartă a fost bună, dar a contat şi neşansa şi inspiraţia în faţa porţii. Ştim ce joacă Bacăul. I-am văzut în meciul cu Chindia. Au pierdut cu 3-2 după ce au condus de două ori. Au o echipă foarte bine organizată. Să înscrii de două ori la Târgovişte nu e uşor”, a mai spus Petruescu.

Meci de 6 puncte

Despre presiunea punctelor a vorbit căpitanul Mera. Dacă Bacăul bate la Timișoara, atunci egalează punctele timișorenilor. „Meci dificil. Jucăm acasă, trebuie neapărat să câştigăm, pentru că avem mare nevoie de puncte. Echipa din Bacău stă bine în teren. A venit Bratu, care nu ştiu cum îi motivează, dar aleargă toţi foarte bine. Va fi un meci foarte, foarte greu. Ne dorim să îi facem fericiţi pe suporteri, care sunt convins că vor fi mulţi. Pe Ştiinţa noi ne simţim bine, chiar dacă terenul pare mai mic. Îi simţim pe fani mai aproape, presiunea e mai mare pe adversar. Ne dorim să nu pierdem, să-i dezamăgim şi să obţinem cele trei puncte. E o presiune foarte mare. Dacă pierdem, presiunea pe noi va fi mare”, a precizat Ioan Mera.

Meciul direct începe sâmbătă, la ora 15, pe Știința.