Oficialii, față-n față cu istoria orașului

Trecutul Banatului Montan, care o bună perioadă de timp a stat sub stăpânire austro-ungară, face ca două acțiuni importante să fie marcate în oraș.

 

UPDATE, ora 15:00

„Pentru mine este o bucurie deosebită ca astăzi, cu ocazia Zilei Naţionale a Austriei şi a Republicii Cehe, să fiu aici cu dumneavoastră, la Oraviţa. Este o idee foarte bună şi salutăm această iniţiativă. Dorim un viitor prosper oraşului şi acestei regiuni”, a declarat amdasadorul Austriei.

UPDATE, ora 13:00

Întâlnirea dintre oficialitățile județului și cele de peste granițele țării se consumă chiar în acest moment la Primăria orașului Oravița. Prezentă la manifestări se află și Maria Grapini, ministrul turismului.

grapini la oravita

UPDATE, ora 10:44

Zilele Naționale ale Austriei și Cehiei sunt sărbătorite astăzi, cu mare fast, la Oravița. Acest lucru se întâmplă în prezența ambasadorului Austriei, dar și a consulului Cehiei.

„Inițiatorii sunt cele două ambasade. Consulul onorific al Austriei la Timișoara este promotorul acțiunii de astăzi, alături de Forumul Democrat al Germanilor din Caraș-Severin, care a sprijinit logistic organizatorii. Ideea este că istoria Banatului de Munte îi determină pe diplomați ca, anual, a doua locație din țară unde este sărbătorită Ziua Austriei , după București, să fie în Caraș-Severin. În anii trecuți a fost vizată Anina, apoi Reșița, iar acum este rândul orașului Oravița să găzduiască acțiunea”, a declarat Cristian Chioncel, vicepreședintele FDG Caraș-Severin, pentru Express de Banat.

Istoria a apropiat Banatul de Austria, astfel că oficialii țării vor să marcheze alături de nemții și de românii care trăiesc aici Ziua Națională. Invitat de onoare însă este și consulul Cehiei care, de asemenea, s-a implicat în organizarea acțiunii.

Programul evenimentului va debuta cu o întâlnire oficială cu primarul oraşului Oraviţa, jr. Ursu Dumitru, şi Consiliul Local Oraviţa, între orele 13.00–14.00. Va continua cu o vizită la Grădiniţa PP nr. 1, unde va avea loc un program artistic oferit de copiii de la grădiniţă, între orele 14.30-15.30, scopul fiind unul caritabil. Evenimentul se va încheia cu o recepţie la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”.

Revenim cu amănunte. Rămâi cu Express de Banat!