Deszăpezirea, analizată la sânge!

Înăsprirea condițiilor de participare la licitații, dar și sancțiunile aplicate pentru neîndeplinirea atribuțiilor alungă firmele care ar trebui să curețe drumurile naționale din Caraș-Severin.

Membrii Colegiului Prefectural se pregătesc din timp pentru sezonul rece. Astăzi, au aprobat Planul Operativ de Acțiune pentru iarna 2013-2014. Problemele însă nu au întârziat să fie expuse, iar una dintre cele mai grave se referă la faptul că, deși licitația a fost deja organizată, nicio firmă nu s-a arătat interesată să își asume responsabilitatea de a curăța drumurile naționale care aparțin de punctul de lucru Caransebeș.

„Nu există contract pentru că la Compania de Drumuri nu s-a prezentat nimeni. Procedura este în curs de simplificare, iar în paralel vom merge cu reluarea licitației și se merge acum pe încredințare directă”, a declarat inginerul Ioan Boba, șeful secției Caransebeș.

Oficialii județului spun că aspectul nu este neapărat unul negativ. Neprezentarea la licitație este și semn bun, și semn rău. Agenții economici au înțeles că nu e de joacă cu aceste contracte. Ei trebuie să își îndeplinească atribuțiile”, a declarat Ilie Iova, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Un alt motiv pentru care firmele nu s-ar fi arătat interesate să participe la licitație ar fi sumele de bani. Potrivit unor surse Express de Banat, acestea ar fi mult mai mici decât în anii trecuți.

În rest, oficialii de la Compania de Drumuri i-au asigurat pe șoferi că vor circula ca-n palmă, deși meteorologii anunță o iarnă grea.