3.000.000 de lei cheltuiți suspect la Bocşa!

Deşeurile reprezintă o problemă în multe dintre oraşele cărăşene, însă în Bocşa situaţia este una mai specială. Primăria este sancţionată permanent de către Garda de Mediu şi plăteşte amenzi pentru incompetenţa altora.

Deşi putea fi rezolvată în mandatele anterioare, problema gunoiului menajer continuă să le dea mari bătăi de cap actualilor oficiali. Potrivit acestora, întreaga situaţie a fost depisată, iar de vină nu este societatea ADI Intercom Deşeuri Caraş-Severin, ci fosta conducere a primăriei care nu a gestionat bine problema în perioada 2009-2011. La vremea respectivă a încasat o sumă de aproximativ 3.000.000 de lei, bani care, în loc să fie investiți în același domeniu, au fost cheltuiți suspect.

Bocşa a fost în acea perioadă groapa de gunoi a întregului judeţ. Având operator local, al primăriei, consider că trebuiau făcute investiţii serioase în domeniul deşeurilor pentru că, pe atunci, au intrat în primărie 29 de miliarde de lei vechi, sumă care trebuia reinvestită în modernizarea prelucrării gunoiului. Oraşul Bocşa chiar avea nevoie de investiţii la acea dată, cum, de altfel, şi acum avem nevoie, dar din păcate nu mai avem din ce să le suportăm. Din păcate, s-a constatat o deturnare de fonduri, iar în momentul de faţă încercăm să găsim unde s-au distribuit banii”, a declarat Eugen Cismăneanţu, primarul oraşului Bocşa.

Amenzi usturătoare
Cei aproximativ 3.000.000 de lei „pierduți” pe atunci puteau fi de folos pentru achiziţionarea utilajelor de care astăzi Primăria Bocşa are mare nevoie, mai exact o maşină de transportat şi compactat gunoiul menajer. Pentru că nu s-a întâmplat acest lucru, administrația locală este amendată în permanență cu sume consistente de bani. Oficialii orașului însă îi asigură pe cei responsabili că lucrurile nu vor rămâne așa.

Sper să reuşim să evităm o majorare a tarifului, însă nu vom putea rămâne indiferenţi la această problemă care ţine de incompetenţa celor dinainte. Noi vrem să privim în viitor. În momentul de faţă încercăm să găsim unde s-au distribuit sumele respective şi chiar dacă unii vor să se lase cu măsuri drastice pentru cei care au prădat bugetul local, noi nu suntem în măsură să luăm astfel de decizii, cei responabili îşi vor face datoria”, a subliniat primarul orașului.