Chioșcurile din Piața Sud, motiv de instanță

În ultima ședință ordinară de Consiliu Local s-a adus în discuție din nou problema comercianților ce obișnuiau să își vândă marfa în diferite chioșcuri din Piața Sud. Odată cu renovarea, construcțiile lor au dispărut, cu promisiuni pentru spații moderne.

O serie de plângeri au ajuns la Primăria Reșița din partea comercianților care nu pot să accepte chiriile pe noile spații din Piața Sud. Consilierul local și directorul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Dumitru Secășan, a sesizat că plângerile depuse de aceștia au fost respinse de către Consiliul Local și a dorit lămuriri pentru această decizie. „Când a fost modernizată Piața Sud au fost o mulțime de chioșcuri la care s-au promis anumite facilități. Timpul a trecut, iar ei nu au reușit nicio modernizare și cer facilități, piața fiind funcțională. Expedierea rapidă prin respingerea plângerilor mi se pare un fapt în defavoarea celor care au avut spații și acum nu au facilități. Nu vreau să am o poziție de susținere fără motiv a acestor societăți, dar aș vrea să se motiveze respingerea plângerilor”, a precizat  Dumitru Secășan.

Principala nemulțumire a oamenilor este faptul că în noua locație spațiile sunt mai mari și moderne, dar au crescut și chiriile. „Anul trecut, piețele au intrat în insolvență și situația a fost dezastruoasă. Când s-a început modernizarea, facilitățile promise la cei cu chioșcuri era să se deschidă magazine în piață. Li s-a acordat un spațiu mult mai mare, problema a fost chiria semnificativ mai mare. Nu am dorit să faultăm pe nimeni, am mărit configurația planului de urbanizare  și trebuie să ne ținem de el, astfel încât în trei ani de zile să ieșim din criză”, a explicat viceprimarul  Ion Crina.

Însă, explică autoritățile locale, noul plan de urbanizare nu se poate modifica. Tocmai de aceea procedura spune ca plângerile să fie respinse, astfel încât disputa să fie rezolvată de instanță. „Nu există altă posibilitate decât să continuăm cu acest plan. Ne-a interesat soarta lor și ne-am întâlnit în repetate rânduri, acum așteptăm să decidă instanța, pentru că aceasta este procedura”, a declarat și primarul orașului, Mihai Stepanescu.