Elevii reșițeni aleargă pentru un stil de viață sănătos!

Maratonul Internațional al Copiilor se organizează miercuri pentru elevii din Reșița. Stadionul de Atletism din oraș este locul unde elevii reșițeni vor alerga în ,,cursa pentru viață” pentru popularizarea unui stil de viață sănătos.

Evenimentul vizează copii din 57 de țări care vor alerga simultan, cu schimburi la fiecare 200 de metri. Maratonul se defășoară încă din anul 1990 în România. Ediția organizată la Reșița face parte dintr-un program amplu, „Fiecare copil contează”. La nivelul orașului s-au înscris cinci echipe: Școala Gimnazială Nr. 7, Școala Gimnazială Nr. 2, Colegiul „Mircea Eliade”, Școala Nr. 9 și, în parteneriat, echipa formată din Școala Gimnazială Nr. 8 și Liceul de Artă ,,Sabin Păuță”.

Fiecare echipă este formată din 56 de elevi, reprezentanți ai școlii de care aparțin, și vor alerga în ordinea numerelor de pe tricou. Fiecare școală își va alege un nume special cu care echipa reprezentantă să participe în cursă. De asemenea, va fi pus la dispoziția elevilor participanți și un stand de hidratare cu apă și fructe, în completarea ideii de sănătate care stă la baza maratonului.

,,Până în acest moment, s-au înscris 5 echipe. Vor participa copii cu vârste cuprinse între 11-14 ani, masculin și feminin. Copii din 57 de țări vor alearga simultan pentru cel mai bun rezultat în ștafetă, cu schimburi la 200 de m. La acest eveniment dorim să participe persoane importante, șefi de instituții, tocmai pentru a motiva copiii să aleagă un stil de viață sănătos și să facă mișcare pentru sănătate”, a declarat Liliana Dacica, consilier pe probleme de sport, în cadrul legislativului cărășean.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Maratonul, ce se va desfășura miercuri, se dorește a fi un exemplu de educare pe care copiii să îl dea societății și să atragă în acest fel atenția asupra faptului că se moare prea des din cauze care pot fi preîntâmpinate printr-un stil de viață sănătos și echilibrat.

Acțiunea este organizată de „Salvați Copiii” în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin.

Foto: csrmedia.ro

tmc 640