Versurile au luat locul huiduielilor în proteste

Sindicaliștii și-au ținut promisiunea și au ieșit în centrul orașului alături de două boxe de unde au răsunat melodii cu mesaje pentru Guvernul României. Acțiunea se realizează concomitent în toată țara.

Protestul muzical anunțat de reprezentanții sindicatelor din județ s-a consumat chiar în această după-amiază, când o mână de oameni s-a strâns în fața Prefecturii pentru a picheta nu cu pancarte sau porta-voce, ci prin muzică.

După cum bine știm cu toții, mișcarea sindicală în România este într-o cădere liberă. La acțiunile pe care noi le întreprindem pentru a ne face simțite doleanțele participă tot mai puțină lume, chiar membrii noștri de sindicat și, ca atare, am gândit o nouă formă de protest, o pichetare muzicală. Prin această pichetare muzicală transmitem starea în care se află România în momentul de față. Poate că prin muzică, după cum bine știm românii sunt obișnuiți să participe cu zecile, sutele sau chiar zecile de mii, să aducem în stradă alături de noi toți cetățenii reșițeni. În Comisia de Dialog Social noi am explicat faptul că dorim ca cei care ne duc destinele să se îngrijească pentru că județul Caraș-Severin se află într-o mare dificultate, atât ca locuri de muncă, cât și ca stare socială a oamenilor din acest județ, începând cu cei de la țară până la cei de la oraș”, a explicat Nicolae Drăgan, președintele Biroului Sindical Național Caraș-Severin. Așa cum a precizat și acesta, protestele nu mai pot fi organizate, din cauză că lipsesc oamenii. Nici astăzi nu s-au strâns mai mult de șase persoane care să își susțină punctul de vedere în fața instituției.

Pe lista muzicală a sindicaliștilor s-au aflat melodii precum „În lupta cu puterea” a lui Moromeții, „Să nu-mi iei niciodată pensia”, a lui Mihai Motrescu, „Romanța pensionarului sărac”, a lui Jean Constantin, sau piesa celor de la Divertis: „Imnul angajaților la Otlchim”. Repertoriul muzical a început cu piesa celor de la Moromeții, „România, trezește-te!”, piesă cu care s-a și încheiat protestul pe ziua de astăzi. Protestele continuă și mâine în aceeași manieră și se vor încheia vineri, 25 octombrie.