MARIA GRAPINI: „Fără promovare, degeaba vorbim!”

Reprezentantul Guvernului a participat la ampla acțiune care a avut loc la Oravița. Cu acest prilej, a precizat că Banatul Montan va fi prezent la Târgul de Turism de la Londra.  

Dincolo de afirmațiile legate de importanța Zilelor Naționale ale Austriei și Cehiei, ministrul Grapini a ținut să sublinieze faptul că orașul Oravița va avea un stand propriu la Târgul de Turism de la Londra.

„Sunt foarte bucuroasă, pentru că demult trebuia ca Oravița și turismul montan din Banat să fie prezente la un târg important, pentru că noi am lucrat și vom lansa un film despre România, de o oră, care va rula în 130 de țări, iar la Londra vom avea toată mass media. Voi fi prezentă la CNN și sper să prezint cât mai bine zona. Fără promovare, degeaba vorbim! Trebuie să aducem în mintea turistului un specific românesc. Turistul este un om curios și el trebuie să vină în România pentru ce are România, nu pentru ce ar găsi peste tot”, a declarat astăzi, la Oravița, ministrul Turismului.

Pe lângă Târgul de Turism de la Londra, ministrul explică faptul că, la anul, prin fonduri europene, România va participa la alte 45 de târguri în toată lumea, astfel că și-a manifestat dorința de a vedea cât mai mult interes din partea autorităților locale în tipărirea materialelor de promovare, astfel încât să poată ține ritmul deselor prezentări.

„E bine să folosească bani europeni pentru a face centre turistice și trasee turistice cu foarte bună inscripționare. Evident, mă voi ține de Ministerul Transporturilor ca rețeaua de drumuri naționale și județene să fie făcută. Este un târg foarte, foarte important pentru România”,  a subliniat Maria Grapini.

Afirmațiile ministrului l-au încurajat și pe edilul-șef. „Sper să reușim să promovăm turismul și să spargem gheața, pentru că turismul este șansa noastră de a ne dezvolta”, a declarat primarul Oraviței, Dumitru Ursu.

Comments

  1. Alexandru Nemoianu says:

    Banatul montan ar trebui lasat in pace.Toate “proiectele” strica lucrurile.Lasati-l in pace ca s-a descurcat bine cateva sute de ani!

  2. BTS says:

    De vorbe goale ne-am saturat……Noi din Banatul Montan suntem la cativa zeci de km de Viena si ar trebui sa ne promovam singuri,nu sa ne promoveze baba asta…

  3. LuxPhotoFuchs says:

    Nu sunt de acord cu comentariile celor de dinaintea mea. Cascada Bigar au “promovat-o“ altii ca fiind printre unicele cascade din lume, “Semmeringul Banatean“ este scos la fier vechi fiindca am lasat-o in paragina avand chiar un ministru al turismului de-al nostru, funicularul, unic in Romania se va transforma in barbalata si m-as opri aici cu lipsa de promovare…Ceresnaia, Buhui, Marghitas, Comarnic, Trei Ape, Semenic, Muntele Mic, Garana, Poiana Marului mi se perinda in fata ochilor….