Vizita de lucru a domnului președinte Dunca pe șantierele județului!

lucru,dunca

Sătul să tot primească bobârnace de la cârcotașii de pe Facebook, Romeo Dunca s-a hotărât să lase pentru câteva ore la o parte atacurile îndreptate împotriva ălora care au condus Consiliul Județean înaintea lui, să nu se mai gândească la procesele pe care le are cu presa locală și să nu-și mai facă nervi cu toți ciuri-buri din partid. Să ne fie clar din capul locului, bobârnacele sunt pentru drumul ăla spre Grădinari, unde, de ceva timp, utilajele, cu oameni cu tot, mai mult se fac decât lucrează.

Și ca să ne arate că-i pasă de ce spun unii, alții, mâine se va duce pe teren, să vadă cu ochii lui cum stau lucrurile în realitate, să tragă concluzii și să ia măsuri. Dar ca să nu stârnească praful când va ateriza cu elicopterul, Romeo al nostru i-a anunțat din timp, pe Facebook, unde altundeva, că joi, fix la ora 9, va fi prezent pe șantier. Cum ar veni: „da-ți, bă, cu mătura și udați pământul bine, bine, să nu se ridice praful când o să sosească domnul președinte.”

Domnule Dunca, pentru reușita acțiunii de mâine eu aș fi plecat incognito. Așa cum a plecat Cuza în țară să vadă cum o duce țăranul moldovean de la acea vreme. Deghizat, cu ochelari de soare, cu o pălărie de paie, bermude și sandale în două curele. Hai, merge și pe bicicletă, dar mai potrivit ar fi să vii pe jos, cu o boată de alun în mână, ca și cum te-ai feri de câinii de pe la sălașe. Să fii un țăran cât mai autentic. Repet: incognito. Știi ce-i aia? Nici măcar pe cei doi vicepreședinți (în care nu știu câtă încredere ai) nu i-aș fi anunțat despre treaba asta. M-aș fi urcat în elicopter, asta în cazul în care aș mai face o escală la Reșița, venind de la Timișoara, și m-aș fi îndreptat glonț spre Cacova. Acolo aș parca elicopterul mai într-o parte, să nu-l vadă ăia care lucrează la drum, și m-aș preface că-s unul de-al locului. Un paore, cum s-ar zice. Așa mi-aș da seama dacă, în loc să muncească la drum, muncitorii joacă șeptic sau stau trântiți la umbră. Elementul-surpriză, știi cum zic, don Romeo?

Dar matale, în loc să faci cum te învăț, îi anunți cu o săptămână înainte că o să-i vizitezi. Să fie totul curat și plin de viață, cu muncitori zâmbitori și cu poftă de lucru. Ca la carte, cum ar veni. Să le dai peste nas cârcotașilor. Păi asta e treabă, don Romeo?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/