Vom intra în valul patru al pandemiei! Prefectul Gâfu: „Din păcate, lumea continuă să ignore vaccinarea”

prefect cristian gafu

Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a cerut managerilor de spitale din județ să fie pregătiți pentru a putea primi din nou pacienți cu SARS-CoV-2. Prefectul Cristian Gâfu se așteaptă ca numărul infectărilor în Caraș-Severin să crească semnificativ în perioada imediat următoare, odată cu reîntoarcerea din concediu a populației.

Zilele trecute, prefectul județului, Cristian Gâfu, a vorbit despre iminentul val patru al pandemiei, dar și despre reticența cărășenilor de a se vaccina, în contextul în care la nivel județean sunt active suficiente centre de vaccinare, iar săptămânal echipe mobile se deplasează în teritoriu pentru imunizarea populației.

Din păcate, vine valul patru al pandemiei! Odată cu finalizarea perioadei de concediu, ne apropiem de valul patru și cred că vom intra direct în el, pentru că lumea se întoarce masiv din concediu și el va fi resimțit în funcție de numărul persoanelor vaccinate sau de felul în care populația a respectat normele epidemiologice. (…) Lumea continuă să ignore vaccinarea, din păcate. Suntem puțin sub 25%, suntem sub jumătatea clasamentului, avem peste 12 centre de vaccinare active în Caraș-Severin. Am avut 16. De o lună și jumătate, echipele mobile de vaccinare se deplasează săptămânal în UAT-urile care identifică persoane care doresc să se vaccineze, dar cu toate acestea avem un grad scăzut de vaccinare. Avem localități unde se deplasează o echipă de minimum trei – cinci oameni și care vaccinează numai trei persoane. Avem și surprize plăcute, cum sunt comunele Zorlențu Mare sau Naidăș. La Zorlențu Marea peste 30 de oameni s-au vaccinat, iar la Naidăș, peste 80, deși, inițial, pe liste erau numai 20. Depinde efectiv de gradul de percepție al populației”, a declarat Cristian Gâfu.

leader board 728 x 90 px

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că, zilele trecute, a avut o întâlnire cu managerii spitalelor din Caraș-Severin, cărora le-a transmis să fie vigilenți și pregătiți pentru a prelua din nou pacienți cu SARS-CoV-2. „Am avut o ședință cu managerii spitalelor și, pe lângă alte aspecte, le-am solicitat să fie pregătiți pentru a primi din nou pacienți cu COVID-19, pentru că știm bine că anul trecut pandemia, nu numai în Caraș, nu numai în România, ne-a luat pe nepregătite, pentru că nimeni nu se aștepta la o rată așa de mare de infectare și nimeni nu știa că această boală chiar este așa de contagioasă, iar pacienții trebuie internați separat de restul bolnavilor.”, a declarat prefectul.