Slujitorii Domnului, victime sigure pentru „escrocul gay” care l-a dezbrăcat de sutană pe arhimandritul Tibil!

Fostul stareț al Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului – Teiuș din Caransebeș nu este singurul, este doar unul dintre oamenii Bisericii care s-au lăsat seduși de un individ care se dădea homosexual!

Cel dovedit a fi Daniel Olteanu se ascundea pe Facebook în spatele unor identități false. Pretindea că e gay și se împrietenea în special cu oameni care purtau haine preoțești. Îi ademenea foarte repede și cu un singur scop: să-i șantajeze ulterior! Iar „afacerea” părea să meargă excelent, șarmul său făcând victimă după victimă. Astăzi este trimis în judecată pentru că ar fi șantajat doi preoți, pe Justinian Tibil, de la Caransebeș, și pe preotul paroh Iliuță Robu, din satul Văcărești, comuna Drăgănești de Vede, din județul Teleorman. Individul dezvăluise însă pentru expressdebanat.ro că poate dovedi că alți câțiva reprezentanți ai Bisericii s-ar fi lepădat de Dumnezeu și că i-ar fi cedat propunerilor indecente. Unul dintre ei fiind chiar la vârful Bisericii Ortodoxe Române!

„La nivelul Bisericii Ortodoxe Române, aceste lucruri nu sunt singulare, sunt multe situații de genul celor de la Mănăstirea Teiuș. Sunt nenumărate cazuri. Eu, personal, cunosc șase cazuri de genul ăsta! Da, șase cazuri de preoți cu înclinații homosexuale! Eu am discutat pe teme de genul ăsta cu șase preoți. Unul din ei este consilier patriarhal! Pot dovedi asta și chiar o voi face. Dacă se întreabă cineva de ce fac aceste dezvăluiri, am să vă spun că acești preoți cu inclinații homosexuale nu-și pot înfrâna sentimentele, gândurile și trăirile atunci când poartă hainele preoțești, când împărtășesc copii și așa mai departe!”, mărturisirea Daniel Olteanu pe vremea când nu i se cunoștea adevărata identitate.

leader board 728 x 90 px

Procurorul care a instrumentat dosarul de șantaj al acestuia a concluzionat că inculpatul „obișnuia să creeze conturi pe rețeaua de socializare Facebook folosind identități false, atât nume, cât și fotografii care nu îi aparțineau, descărcate de pe internet, după care trimitea cereri și se împrietenea cu diverși bărbați, care aveau postate imagini în haine preoțești.” Așa cum l-a provocat pe Ionel Tibil la un schimb de mesaje cu tentă homosexuală, așa a procedat și cu alți preoți. De fiecare dată a avut ca scop șantajul! S-a materializat în două cazuri. Nu e exclus însă ca alte victime ale sale să fi plătit prețul tăcerii și tocmai din acest motiv să nu fi reclamat nimic la Parchet.

Daniel Olteanu a fost cercetat penal și pentru „violarea vieții private” după ce a făcut publice dovezile că preoții au căzut în păcat, însă a fost absolvit de vreo vină deoarece acele conversații și schimburile de fotografii cu tentă homosexuală „au surprins până la urmă fapte de interes public, care au o semnificație pentru viața comunității și a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.” Ferească Dumnezeu!