Vizita care a convins! Președintele Iohannis a obținut aproape 73% din voturile lugojenilor, după ce a deschis campania electorală la Lugoj

banner publicitar

Klaus Iohannis a obținut 72,91 % din voturile lugojenilor, surclasând-o pe contracandidata sa, Viorica Dăncilă, care a „reușit” un scor foarte slab, de doar 27,09 %. Rezultatul final scoate în evidență două recorduri absolute: cel mai mare scor și cel mai mic înregistrat de PSD la alegerile prezidențiale din toate timpurile la Lugoj.

În cifre absolute, Klaus Werner Iohannis a fost reconfirmat pentru al doilea mandat în fruntea țării de către 12.876 de lugojeni, iar pentru Viorica Dăncilă au votat sub 5.000, adică 4.783.

Deși mulți lugojeni poate au fost dezamăgiți după rezultatele primului tur, în sensul că favoritul sau favorita lor nu a ajuns în finală, prezența la vot a fost foarte bună, de 47,35 %, cu aproape trei procente peste turul I al prezidențialelor din acest an. În termeni absoluți, 17.659 voturi au fost valabil exprimate la Lugoj.

Secțiile fruntașe în oraș au fost, din nou, 221 de la Sala Sporturilor „Ioan Kunst Ghermănescu” (60,21%) și 227 de la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” (58.71%). Având în vedere extinderea condițiilor pentru urna mobilă, 69 de lugojeni au apelat la această modalitate de vot.

Cel mai mare scor din județ în favoarea lui Iohannis a fost înregistrat la Timișoara, cu un categoric 78,30% .

La polul opus, la nivel de județ, două comunități au votat pentru Viorica Dăncilă: comunele Criciova și Bara.

În general, rezultatul votului nu a surprins pe nimeni, eventual doar proporțiile scorului. Pentru PNL, ele sunt o obligație de a nu dezamăgi încrederea covârșitoare a lugojenilor. Pentru tabăra social-democrată, înfrângerea zdrobitoare este o invitație la reorganizare.