Viziere pentru elevii timișoreni, în loc de măști de protecție. Primarul Timișoarei: „Este important să vadă și mișcarea buzelor, să audă sunetul curat”

Primarul Timișoarei a anunțat că vrea să cumpere viziere pentru toți elevii, viziere care să înlocuiască măștile de protecție, pentru că acestea din urmă i-ar încurca pe micuții care studiază la școlile cu predare în limbi străine.   

„Discutând cu prieteni care au copiii la școli în limbi străine, ei mi-au explicat că le vine greu copiilor să înțeleagă ce spun profesorii lor în limbile respective, pentru că atunci când încep școala la Lenau, la Shakespeare, la Calderon, la Colegiul Bănățean, peste tot unde mai sunt și clase cu predare în limbi străine, ei nu excelează și este foarte important să vadă și mișcarea buzelor și să audă sunetul curat, nu modificat din cauza măștii.”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul local spune că vizierele ar putea fi o soluție, însă se va sfătui cu specialiști ca să afle dacă acestea ar fi la fel de sigure pentru copii precum măștile de protecție. „Mi s-a spus că ar exista viziere bune pentru ei, la dimensiunile feței lor, care asigură toată protecția. Voi consulta medicii de specialitate, inclusiv DSP, și dacă se dă undă verde pentru aceste viziere, atunci cumpărăm pentru toți copiii care învață în limbi străine viziere. Iar dacă sunt mai bune și sub aspectul sănătății, mai comode pentru ei, facem efortul să cumpărăm pentru toți copiii Timișoarei.”, a spus Robu.

În 14 septembrie, noul an școlar a început în Timiș pentru 90 de mii de elevi și preșcolari, în 600 de unități de învățământ. Luni-seară, în Piața Operei din Timișoara, zeci de părinți s-au strâns ca să protesteze față de obligația pe care elevii o au de purtare a măștii de protecție pe tot parcursul cursurilor.

(E)