Aceeași birocrație e și la Băile Felix, dar acolo administrația locală a înțeles ce trebuie să facă pentru investitori!

Lamentările și scuzele actualului primar al orașului-stațiune de pe Valea Cernei ar fi trebui demult să înceteze și, astfel, concluzia după mai bine de patru ani de mandat nu ar fi fost că timpul s-a oprit în loc la Herculane.

Birocrația, problemele de natură juridică, coloratura la un moment dat a Guvernului României sunt doar câteva dintre scuzele invocate de actuala administrație din Băile Herculane pentru că în oraș nu s-a schimbat mai nimic în bine din 2016 încoace. Ba, dimpotrivă. Administrația liberală a prezentat mai mult scuze decât soluții, a preferat să ridice din umeri și să dea vina pe un trecut complicat, iar când în stațiune au fost trimiși bani europeni nimeni nu s-a asigurat că aceștia nu se duc pe apa Cernei, astăzi fiind deschide mai multe șantiere pe care s-a lucrat, spun instituțiile statului, cu încălcarea prevederilor din proiectele tehnice și caietele de sarcini.

Gheorghe Orza candidează în 27 septembrie pentru funcția de primar al orașului Băile Herculane pentru că are soluții la toate aceste probleme. Soluții concrete, nu promisiuni electorale, așa cum readuce astăzi în discuție actualul primar PNL, aceleași făcute în 2016, neonorate până astăzi. Provenind din mediul de afaceri, Orza, candidatul PSD, oferă exemplul Băilor Felix. „Administrația publică nu a sprijinit mediul de afaceri. Dacă vrei să faci ceva la Herculane te confrunți cu un calvar. Poate și birocrația e de vină, dar haideți să punem osul la treabă! E aceeași birocrație ca la Băile Felix, dar cei de la Felix au înțeles ce trebuie să facă pentru investitor. La Herculane, nu s-a înțeles! Trebuie să uităm de interesele meschine. Recadrastarea totală e absolut obligatorie, PUZ-urile nu sunt făcute, nu sunt multe făcute. În prima zi de primar aș închide robinetele și am pleca la curățenie cu toții. La Herculane trebuie să existe transparența banului public. Cât de repede aș înființa Biroul Unic. Parcă am fost blestemați la Herculane, nu am avut un om care să bată cu pumnul în masă!”, a comentat Gheorghe Orza o situație care deranjează pe toată lumea. Mai puțin pe primarul Cristian Miclău, care își mai dorește patru ani într-o Primărie în care nu se mișcă un deget!

(E)