Se anunță un aquapark SF ca-n America, la Timișoara. Deocamdată s-a decis doar că e oportun

Un investitor și-a manifestat intenția de a construi un aquapark în Timișoara, pe o suprafață de peste șase hectare, în zona Gării de Nord. Proiectul prevede mai multe piscine, un acvariu, restaurant, spații de joacă pentru copii și magazine.

Potrivit Primăriei Timișoara, proiectul a primit avizul de oportunitate din punct de vedere urbanistic. Aquapark-ul ar urma să fie ridicat pe o suprafață de peste 6 hectare, cu acces direct din strada Dunărea, în zona de vest a Timișoarei.

leader board 728 x 90 px

Proiectul prevede 9 piscine – cu valuri, cu cascade, pentru sport -, mai multe tobogane, locuri de joacă pentru copii, locuri de relaxare, spații pentru servicii VIP – spa, saună turcească -, un acvariu, un restaurant și mai multe magazine.

Nu e prima dată când se vorbește de ridicarea unui astfel de spațiu în Timișoara. În 2015, doi consilieri locali social-democrați au cerut amenajarea unui aqualand în zona Mehala, pe un teren de 12 hectare care aparține Primăriei Timișoara. În 2017, primarul anunța că va da în lucru un studiu de fezabilitate pentru realizarea unui astfel de parc care să fie gata în…2020. La acel moment se aveau în vedere trei locații pentru ridicarea a ceea ce urma să fie ”cel mai tare aqualand din această parte a Europei”: Mehala, aerodromul Cioca sau zona Pădurii Bistra.