Spitalul Județean, inclus pe lista unităților sanitare suport din județul Timiș!

Ministerul Sănătății a actualizat lista spitalelor-suport din județul Timiș. În total, vorbim de șase unități sanitare în care vor putea fi internați pacienți diagnosticați cu COVID-19.

Potrivit Ordinului 555/2020, pe listă se află: Spitalul CF Timișoara, Spitalul Municipal din Timișoara, Spitalul Municipal „Teodor Andrei” din Lugoj, Spitalul Orășenesc Făget, cu precizarea că va fi destinat izolării cazurilor asimptomatice și ușoare, și Spitalul Județean din Timișoara, unde vor putea fi internate cazuri grave și critice. Pe listă se află și Maternitatea Bega, unde vor putea fi transferate femeile însărcinate sau cu probleme din sfera ginecologiei, care au contractat virusul.

Conform Planului Alb al județului Timiș, bolnavii COVID-19 sunt internați în Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, dar și în Spitalul de Campanie. Dacă numărul de paturi se va ocupa, bolnavii vor fi trimiși la Spitalul CF și la Spitalul Municipal din Lugoj, iar dacă va fi depășită și capacitatea acestora, intră pe linie Spitalul Municipal. La Spitalul Județean erau internate, în permanență, doar cazurile grave, chiar dacă pacienții prezentau suspiciune de coronavirus sau erau confirmați pozitiv, însă unitatea sanitară nu a fost trecută pe lista spitalelor-suport până acum. Spitalul Județean deține anumite specialități precum Neurochirurgie, Politraumatologie sau Mari Arși care deservesc cinci județe.

leader board 728 x 90 px