Viteză redusă pentru cel mai mare domeniu schiabil din România! 12 chichițe înainte de Hotărârea Guvernului Dăncilă!

Dezvoltarea domeniului schiabil Semenic a primit cel mai mare punctaj dintre toate proiectele depuse la Ministerul Turismului, dar lucrurile se mișcă mai greu decât s-a crezut!

Proiectul inițiat de Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Reșița și Primăria Văliug n-a ajuns încă pe masa Guvernului și asta pentru că mai sunt unele lucruri de clarificat. Niște chichițe, după cum spune primarul Reșiței, Nelu Popa. „Eu sunt convins că acest domeniu schiabil va fi motorul dezvoltării Banatului de Munte. Am depus proiectul de Hotărâre de Guvern pentru schimbul de terenuri, pentru cele 25 de hectare, Doman – Semenic, Primăria Reșița cu Primăria Văliug. Ne-au parvenit însă documente de clarificări, vreo 12. M-au derutat ușor, eu am fost convins că merge repede cu proiectul, se pare că nu va merge așa repede. Acum lucrăm la clarificări. Trebuie să dăm clarificări ca să se ducă proiectul în ședința de guvern, la doamna prim-ministru Dăncilă. Până acolo mai avem de completat vreo 12 documente. Eu simt sincer, din ce am lecturat, că 70% din ele sunt chichițe funcționărești, nu au legătură nici cu Dăncilă, nici cu Hurduzeu, nici cu PSD, nici cu PNL. Au legătură cu niște oameni care stau în birouri de 25 de ani și ne mai cer să modificăm o virgulă. Cei de sus ori nu știu, ori nu vor să intervină ca să nu fie interpretat că e un abuz în serviciu și așa mai departe. Eu merg înainte cu proiectul ăsta și nu ne vom lăsa. Părerea mea este că anul acesta nu vom face mare lucru fizic”, a declarat primarul Reșiței.

Potrivit proiectului, Peste 40 de milioane de euro vor fi investiți în două pârtii care coboară de pe Semenic la Văliug, în telegondolă, tunuri de zăpadă, dar și în mijloace de agrement pentru sezonul estival!

CITEȘTE ȘI:

FABULOS. 5.000 de schiori pe 20 km de pârtie! Semenic, cel mai mare domeniu schiabil din România!