Viteza îi face pe şoferi pietoni

Ca urmare a unei acţiuni desfăşurate de rutierişti pe drumurile judeţului, peste 500 de şoferi au fost amendaţi în perioada 27 aprilie-1 mai. Majoritatea conducătorilor auto au fost traşi pe dreapta pentru că au apăsat prea tare pedala de acceleraţie.

Poliţiştii de la rutieră le-au cam stricat minivacanţa de 1 Mai şoferilor grăbiţi sau teribilişti. În perioada 27 aprilie – 1 mai 2012, oamenii legii au fost prezenţi cu aparatele radar pe drumurile naţionale din judeţul Caraş-Severin. Acţiunea nu a rămas fără rezultate, astfel că rutieriştii au aplicat nu mai puţin de 563 de sancţiuni contravenţionale.

„Obiectivele principale ale acestor activităţi le reprezintă asigurarea unui climat de siguranţă rutieră sporită pe drumurile publice, combaterea neregulilor referitoare la depăşirea autovehiculelor şi viteza de deplasare, dar şi depistarea conducătorilor auto aflaţi la volan, deşi au consumat băuturi alcoolice”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Pentru că au depăşit viteza legală, 380 de conducători auto au fost sancţionaţi de oamenii legii, iar pentru nerespectarea oricăror altor norme referitoare la cirulaţia pe drumurile publice au fost sancţionaţi alţi 183 şoferi.

„Din conducătorii auto opriţi pentru control, 14 au rămas fără permisele de conducere pentru următoarele săptămâni, trei dintre aceştia pentru că au depăşit viteza legală, patru se aflau băuţi la volan, trei pentru că au efectuat depăşiri neregulamentare, iar doi pentru alte încălcări normative”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.