OPC nu i-a răspuns la plângere nici după o lună!

Tânăra care a făcut cumpărături la supermarketul Kaufland și a fost mituită de angajații acestuia, ca să nu depună plângere la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului, a avut aceeași surpriză neplăcută și din partea unei instituții a statului.

În ciuda faptului că Oficiul pentru Protecția Consumatorului deține o pagină web, pe care sunt trecute datele instituției, adresa de email  reclamatii.caras-severin@opc.ro, nu este folosită de angajați. Cel puțin, la asta ne duce cu gândul situația Oanei Tobă, din Reșița. Evoluția tehnicii le dă, poate, prea mari bătăi de cap. „Am trimis sesizarea online pe data de 31 martie, iar acum suntem în luna mai. Nu am primit niciun răspuns de la OPC. Nici telefonic, nici online”, a spus Oana Tobă, reșițeanca supărată că le finele lunii martie, angajații Kaufland au încercat să o tragă în piept cu oferte mincinoase.

„La casa de marcat am constatat atunci că prețul era altul, adică 8,19 lei. Am refuzat achiziționarea produsului. Pe lângă acest produs, am vrut să cumpăr și o pungă de aripioare de pui congelate, care la casa de marcat nu au putut fi înregistrate pentru ca nu aveau cod de bare. Nimeni de la Kaufland nu mi-a oferit o altă variantă pentru acest produs fără cod de bare astfel, am fost nevoită să renunț la el”, spune reșițeanca Oana Tobă, supărată foc pe faptul că angajații încearcă să prostească oamenii care intră încrezători pentru a-şi face cumpărăturile.

Neplăcerile unei zile de weekend nu s-au oprit aici, tânăra neavând unde să reclame peripețiile prin care a trecut. Mai mult decât atât, directorul sucursalei Reșița i-a oferit chiar și o „mică atenție”, ca să facă totul uitat. „Am cerut o condică de reclamații și nimeni nu a avut nici un răspuns. Ne-am dus la biroul de Relații cu clienții, unde atitudinea doamnei de acolo lăsa foarte mult de dorit, nefiind deloc interesată de soluționarea problemei mele. Am așteptat 20 de minute până s-au hotărât să-l cheme pe directorul lor. Acesta a încercat să mă convingă că nu prea are ce să facă, că astfel de probleme sunt frecvente și oarecum normale, din punctul lui de vedere și, mai rău, mi-a oferit o cutie de bomboane și 2 căni cu sigla Kaufland, ca să-mi închidă gura. Le-am refuzat și le-am cerut condica de reclamații. Dar se pare că nu au așa ceva”, a spus revoltată Oana Tobă, pe data de 31 martie, atunci când a decis că este ultima dată când mai acceptă nepăsarea agenților economici în raport cu cetățeanul.