Șefii de la Consiliul Județean au verificat drumul spre telescaun

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, și directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat, Ianăș Roșeți, au vizitat astăzi tronsonul de drum de la Zervești și până la telescaun. Lucrările la șosea se apropie de final.

Drumul care leagă municipiul Caransebeș de telescaunul de pe Muntele Mic este încă în lucru. Obiectivul a fost licitat în 2009, iar în 2010 au început lucrările de reabilitare. În prezent, acestea sunt în derulare. Oficialii de la Consiliul Județean explică faptul că circa un kilometru de șosea mai trebuie refăcută, iar lucrarea este gata în totalitate. „Până în prezent ni s-au decontat 10 milioane de lei, iar valoarea totală a investiției se ridică la 20,5 milioane. Lungimea totală a drumului este de 23,125 kilometri”, a spus Ianăș Roșeți, directorul DADPP Caraș-Severin. Vicepreședintele cu atribuții de președinte, Ionesie Ghiorghioni, a precizat că proiectul de asfaltare se derulează prin Programul privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea și asfaltarea drumurilor de interes local. „Este important să primim banii la timp prin acest program. Această vizită în teritoriu am făcut-o pentru că în ciuda a ceea ce spun alții, ne preocupă problemele administrative, și mai mult decât atât, acestea chiar sunt în atenția noastră”, a precizat vicepreședintele forului.

În ce constau lucrările
Reparațiile structurii rutiere prin plombare și covoare asfaltice sunt prevăzute în proiect. Pe sectoarele cu piatră spartă, structura rutieră a fost consolidată cu un strat de 10 centimetri de piatră și cu un strat de legătură de 6 centimetri din beton asfaltic. Pe tronsonul dintre Borlova și Telescaun, au fost executate lucrări de așternere piatră spartă și a stratului de legătură. De asemenea, au fost realizate rigolele și s-au decolmatat și reparat podețele tubulare existente. La începutul tronsonului, pe o lungime de 3 kilometri s-a turnat un strat de asfalt. În prezent, mai trebuie realizat un kilometru de șosea, înainte de telescaun, iar lucrarea în ansamblu trebuie să fie gata la finele acestui an.