Visul unei nopți de vară… Deși matematic retrogradați în Divizia D, primarul Lugojului pregătește stadionul pentru Liga a II-a!

Situația dezastruoasă în care se află echipa de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Lugoj, formație aflată pe ultimul loc al seriei a IV-a din Divizia C, nu pare să îngrijoreze finanțatorul principal: Primăria Lugoj.

În bugetul local prognozat pentru acest an, autoritățile lugojene au surprins cu un proiect și o alocare de fonduri pentru construirea unei tabele de marcaj la Stadionul Tineretului, de nivelul diviziei B, în contextul în care echipa municipiului este la câteva etape de divizia D. Iar la această situație s-a ajuns pentru că administrația nu a știut să aloce fonduri suficiente pentru susținerea sportivilor, mai ales a celor care sunt plătiți cu sume derizorii sau deloc.

„Există o sumă prevăzută pentru tabela de marcaj electronică la stadion, care a crescut de la 41.000 de lei anul trecut, la 50.000 de lei, în prezent. Dar echipa noastră se îndreaptă spre Divizia D și doar în diviziile superioare se cere una electronică”, a spus Liviu Brîndușoni, consilier local USR.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Replica a fost dată de primarul municipiului, care susține că echipa lugojeană poate promova sezonul următor și are nevoie de o tabelă electronică. „Noi am depus un proiect pentru finanțare guvernamentală prin care vrem să refacem stadionul, iar la divizia B nu se poate fără tabelă electronică. Noi am pus 10%, contribuția noastră, să avem o bază pentru primirea finanțării. Echipa de fotbal va juca de la toamnă sau în divizia D sau în Divizia B”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Trist este că autoritățile locale tot amână reabilitarea stadionului de ani buni, iar performerii Lugojului, care uimesc prin faptul că reușesc să câștige în fiecare an etape și finale naționale, cum e cazul sportivilor de la atletism, se antrenează pe o pistă care seamănă mai mult cu o arătură sau drum de pădure, decât cu o zonă de antrenament potrivită pentru ambițiile și priceperile sportivilor și antrenorilor lugojeni. Așa cum este reflectată în buget, modernizarea văzută de autorități înseamnă doar construirea unei tabele performante și nu a unei echipe puternice sau a unei baze de pregătire cu facilități decente.

banner 970 x 250