Visul unei noi Cupe a României! SCM Timișoara va lupta în Ardeal pentru un nou trofeu

”Leii” de la SCM Timișoara își pot face planurile pentru un trofeu. Luni, la sediul Federației Române de Baschet a a avut loc tragerea la sorți referitoare la Final Four-ul Cupei României, împerecherea semifinalelor, plus locația unde va fi organizat turneul.

Timișoara a luat Cupa României la intervale de cinci ani, dar misiunea de acum va fi grea. Bănățenii vor juca în semifinale cu U Bt Cluj Napoca, un adversar foarte dificil. Oradea și Dinamo se vor înfrunta în cealaltă semifinală. Turneul va fi organizat chiar la Cluj, în zile de duminică și luni, 9-10 februarie. Elba Timișoara și BC Timișoara, precedecesoarele actualei SCM au câștigat Cupa României în 2010 și 2015. Un element comun important este că atunci, echipa avea același antrenor de acum: ”Dragan Petricevic. ”Am văzut că jucăm cu U-BT ca echipă A, ceea ce înseamnă că postura de gazdă ne revine nouă. Vom avea o presiune în plus, ghinionul nu ne-a ocolit. Am foarte mare încredere că echipa are capacitatea de a produce o surpriză mare la acest turneu. Până atunci ne vom concentra asupra partidelor din campionat”, a declarat antrenorul echipei timișorene.

În cele două jocuri din acest sezon, SCM Timișoara a pierdut cu Cluj, dar au fost jocuri strânse. Ceea ce îl face optimist pe managerul Ilie Trițoiu. ”Pentru mine chiar nu conta adversarul, pentru că la un asemenea turneu nu contează valoarea loturilor, ci forma din ziua respectivă. Anul trecut ne-am bucurat că am căzut cu Dinamo în Cupa României şi ne amintim cu toţii foarte bine ce s-a întâmplat. Sunt şanse egale pentru toate cele patru echipe. Aşa cum am spus, contează forma de zi, precum şi atitudinea din acele momente. Am încredere în antrenor şi în băieţi şi cred că vom face un turneu bun la Cluj-Napoca. De altfel, cele mai bune jocuri le-am făcut cu echipele din Cluj-Napoca, Oradea şi Sibiu, toate cotate peste noi ca valoare. În ultimii patru ani, meciurile cu clujenii au fost foarte echilibrate, indiferent unde s-au jucat, sperăm să facem o figură frumoasă şi de această dată. Cel mai important este să avem tot lotul valid pentru turneul final. Va fi un o competiţie aparte şi prin prisma faptului că meciurile se vor juca în sala Horia Demian, mai caldă şi mai primitoare, ceea ce înseamnă că vom evolua într-o atmosferă aşa cum ştiu clujenii să facă la meciurile de acasă”, a spus Trițoiu.

Până în februarie, SCM Timișoara are următorul meci acasă, sâmbătă, de la ora 17, cu Oradea, în Top 6.