Firme de succes înființate prin proiectul SIA Vest. Tânărul din imagine și-a îndeplinit visul cu ajutorul CCIA Timiș

În calitate de partener coordonator al ProiectuluiSIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale”, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș continuă activitatea de sprijinire și monitorizare a start-upurilor finanțate în cadrul proiectului.

După autorizarea activității și semnarea contractelor de subvenție, firmele au început implementarea planurilor de afaceri selectate spre finanțare.

Cele 24 de firme nou create au un număr total de 59 de angajați, iar valoarea totală a subvențiilor primite este de 3.496.143,01 lei (740.708,26 euro).

leader board 728 x 90 px

Domeniile în care acestea activează sunt: IT&C, înregistrări audio-video, producție cinematografică, editare-tipărire, activități fotografice, producție (mobilier, sucuri naturale), restaurante, comerț, consultanță în afaceri, organizare evenimente, servicii de coafură, construcții.

Bogdan Spulbat, un tânăr de 27 de ani, pasionat de fotografie și videografie, care a dorit să fie independent financiar, visând să aibă propria afacere, vorbește despre experiența sa:

„Aflând de oportunitatea pe care Camera de Comerț din Timișoara o oferea tinerilor antreprenori la început de drum, am hotărât să aplic pentru Programul «SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale». Planul de afaceri conceput de mine a cumulat un punctaj suficient pentru a obține finanțarea. Cu ajutorul subvenției am investit în echipamentele necesare pentru înființarea unui SRL ce are ca activitate principală producția cinematografică. În momentul de față, am alături doi colegi angajați permanent și o serie de colaboratori cu care sunt convins că vom reuși să realizăm o mulțime de proiecte interesante. Am demarat activitatea în a doua parte a anului trecut și am avut ocazia să participăm la câteva evenimente importante printre care și Flight Festival, proiect unde am realizat aftermovie-ul. Știm că rezultatele bune se obțin prin multă muncă și ne simțim mai pregătiți ca niciodată. Avem încredere că anul acesta va fi unul minunat și privim cu entuziasm fiecare proiect în care suntem implicați”, spune administratorul și asociat unic al SPULBAT FILMS SRL.

„SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale” este derulat de CCIA Timiş în parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L. și se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și care au domiciliul în unul din cele patru județe ale Regiunii Vest.

Obiectivul general al proiectului vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de practică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă.