Razii în Timiș! Peste 1.600 de mașini verificate, amenzi de sute de mii de lei!

Razii în Timiș! Polițiștii aplică legea în cazul șoferilor indisciplinați. Peste 600 de amenzi au fost date în acest weekend, cu un total de 213.000 de lei.

În Timișoara și comunele limitrofe polițiștii au desfășurat acțiuni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Serviciul de Investigații Criminale, Poliția Rutieră, Direcția de Ordine Publică și Serviciul de Acțiuni Speciale au aplicat sancțiuni în valoare de 83.710 lei. Agenții au avut ca misiune depistarea persoanelor urmărite de lege, identificarea cetățenilor predispuși la comiterea de infracțiuni și oprirea șoferilor care încalcă reglementările de circulație. 937 de vehicule au fost verificate, 1.245 de cetățeni au fost legitimați și 34 de unități au fost controlate. Rezultatul: 265 de sancțiuni contravenționale, 10 permise suspendate și 20 de certificate de înmatriculare retrase. În total, 123 de organe polițienești au participat la acțiunile de îmbunătățire a climatului și siguranței civice între 18 și 19 ianuarie.

Raziile nu s-au oprit la Timișoara! Deta, Ciacova, Jimbolia și Sânnicolau Mare au fost pe lista polițiștilor de la Rutieră și Ordine Publică. Acțiunea s-a desfășurat în două etape. Prima etapă a urmărit sancționarea șoferilor care încalcă limitele de viteză pe DN 6, Jena-Cenad, DN 59, Timișoara-Deta și DN 59A, Timișoara-Jimbolia. A doua etapă a avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. 720 de autovehicule au fost verificate și 815 persoane au fost legitimate. S-au dat 371 de amenzi în valoare de 129.000 lei. 15 șoferi vitezomani au rămas fără permis și 8 certificate de înmatriculare au fost retrase. 54 de polițiști au participat la cele două etape ale acțiunii în data de 19 ianuarie.