Visul de Crăciun al unui băiețel de aproape 5 ani este să se trezească sănătos!

explo 1000x200

Casian suferă de o boală gravă, care poate fi tratată doar prin deplasări lunare la București. Acestea sunt extrem de costisitoare, iar familia lui suferă că nu dispune de banii necesari prin care să îi asigure un trai decent.

În aceste zile, Moș Crăciun este așteptat cu sufletul la gură de copiii din întreaga lume. Chiar și Casian știe că moșul istoric va ajunge la el, doar că marea lui cerere nu a fost o jucărie, ci să primească sănătate, astfel încât să se poată juca în parc la fel ca orice alt copil.

Băiatul s-a născut în Italia, unde părinții săi munceau, iar la vârsta de un an și două luni a fost diagnosticat cu atrofie musculară. Ulterior, diagnosticul a fost modificat în România în atrofie cerebeloasă și sindrom mixt piramido-ataxic. Nefiind siguri că acestea sunt cele corecte, Casian nu a beneficiat de niciun tratament, fiind supus la numeroase analize, teste la computerul tomograf și RMN pentru a se căuta o cauză a bolii și un tratament al ei.

,,Nu ne-am dat bătuți și am continuat să mergem mai departe ajungând până la Szeged unde i s-a pus în sfârșit diagnosticul corect cel de ataxia-teleangiectasia, dar cu toate acestea la acest tip de afecțiune ni s-a spus că nu există un tratament medical. Nu ne-am lăsat descurajați și am căutat un altfel de tratament care să-l ajute pe Casian și așa am ajuns în București, unde un specialist naturist a preluat cazul lui și ne-a garantat că în maxim doi-trei ani se face bine. Acesta constă în electropuncturi și acupuncturi, tincturi din plante și propolis. Electropuncturile și acupuncturile se fac o dată pe lună la o clinică privată în București, iar restul tratamentului se ia zilnic acasă, povestește Elisabeta Oța, mama băiețelului.

Problema este că tratamentul ajunge la suma de 1.300 de lei pe lună, iar venitul lunar al familiei Oța este de 1.500 de lei, bani din care nu își pot permite să ducă la bun sfârșit tratamentul.

,,Facem un apel la toți cei care doresc să-l ajute pe Casian că o pot face cu o donație la Raiffeisen Bank unde a fost deschis un cont: Oța Elisabeta RO40RZBR0000060016989126. Putem fi contactați și la numărul de telefon 0722869418. Noi de Crăciun ne dorim sănătate pentru copilul nostru pentru că ne dorim să îl vedem cum crește mare!”, spune mama băiatului.