„Vise” spulberate pentru elevii de la Lenau! Liceenii și-au spus „of-ul” în Consiliul Local

Elevii de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, una dintre școlile de elită ale Timișoarei, sunt nemulțumiți de ce se petrece în timpul orelor de curs, dar și al pauzelor. În principal, este vorba de cei care sunt la liceu și care ar dori mai multe drepturi. Doi reprezentanți ai adolescenților au venit la ședința de Consiliu Local Timișoara pentru a spune ce își doresc, dar au fost trimiși la plimbare, elegant, de primar și de alți doi aleși locali.

Prima nemulțumire a elevilor se referă la faptul că la corpul liceului de pe Gheorghe Lazăr, din vecinătatea Pieței Unirii, se lucrează deja de prea mulți ani. „La școala unde ne desfășurăm orele se lucrează din 2014. Noi începem orele la 7.30, iar șantierul începe la ora 8. Nu credem că este un mediu optim pentru studiu, în timp ce se lucrează la fațadă. Am dori să se acorde atenție și fostei clădiri a Liceului Ion Mincu, care arată bine în interior, dar afară arată ca un câmp de război.”, a spus Andrei Țoancă, reprezentant al Consiliului Elevilor liceului.

O altă problemă este faptul că elevii nu pot ieși din clădirea din Piața Unirii în timpul pauzelor. Cei de la Lenau spun că zona e sigură, deoarece este vorba de artere pietonale și ar dori să se mai… plimbe. „Elevii nu pot părăsi incinta școlii. Am dori să vă rugăm să gestionați această situație astfel încât elevii să poată ieși la lumina soarelui, ținând cont că zona din jur este pietonală și nu reprezintă un pericol pentru elevi.”, a spus Oana Crișan, altă reprezentantă a Consiliului Elevilor de la Lenau. Problema dreptului ca elevii majori să poată ieși din școală când e pauza a ridicat-o recent și Consiliul Elevilor Timiș.

Robu, Moșiu și Ionescu le-au dat elevilor cu „flit”

Nicolae Robu a fost concis și categoric, precum un veritabil profesor. Edilul a sugerat și că elevii nu trebuie trimiși de părinți în asemenea scopuri în Consiliul Local Timișoara, în contextul în care Andrei Țoancă e fiul pesedistului Radu Țoancă, precum și șeful elevilor simpatizanți ai PSD. „Noi trebuie să dovedim că ne respectăm copiii, să le purtăm de grijă și respect și să nu îi trimitem în scopuri unde nu este locul lor. Nu putem să facem ce vreți voi, dragi elevi. Ar fi spre răul vostru și al celor ce vor veni după voi dacă am proceda astfel. Când e vorba de școli, este extrem de greu să faci reabilitarea, pentru că nu ai spații adecvate unde să muți elevii, ca să poți lucra nestingherit. De pe altă parte nu poți să faci anumite lucruri cu elevii în clădire, este o muncă extrem de grea și aproape imposibil de realizat în siguranță și în anumite circumstanțe ar fi și ilegal.”, a spus Robu.

Liberalul Simion Moșiu a fost primul care le-a „tăiat macaroana” celor doi elevi de la Lenau. Moșiu i-a spus lui Andrei Țoancă direct că iarna, în construcții, nu se poate lucra pe întuneric. Moșiu i-a trimis o „săgeată” clară, spunându-i să își întrebe tatăl, fost consilier local în perioada 2012-2016. „După ora 17 nu-și permite nimeni să plătească muncitorii. Tatăl dumneavoastră este un om de afaceri, sunt convins că vă va explica.”, a spus tăios liberalul.

Nici măcar din partea aleșilor PSD, elevii nu au avut susținere. Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean, a spus că s-ar bucura să aibă schele pe școala pe care o conduce. „Ca director al Colegiului Național Bănățean vă spun că mi-aș dori să am schele pe clădire.”, a spus Ionescu.

Liceul Lenau se reabilitează de mulți ani, deoarece au fost probleme cu firmele anterioare, care au intrat în insolvență. Pentru școală, o parte a claselor s-au mutat în fostul Liceu „Ion Mincu”, desființat acum trei ani cu mare scandal. De asemenea, s-a amenajat o hală și în zona Oituz se va ridica un corp nou pentru liceu. Va fi prima școală nouă ridicată în Timișoara după Revoluție. Deocamdată pe șantier se face cercetare arheologică.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/