O nouă parcare pentru camioane, de peste 2 milioane de lei, va apărea lângă Timișoara

po 1000x100px (3)
explo 1000x200

Traficul greu din jurul Capitalei Banatului, în special din zona de nord a Timișoarei, va avea ocazia să ia o mare gură de oxigen. O parcare pentru camioane va apărea în zona Parcului Industrial Tehnologic Timișoara, cu o investiție totală de peste 2 milioane de lei. Un prim pas important a fost făcut deja.

Parcarea va fi amenajată de Consiliul Județean Timiș, care a aprobat prin vot documentația tehnică pentru noul obiectiv. „Investiţia reprezintă una din necesităţile principale ale Judeţului Timiş, contribuind la decongestionarea şi fluidizarea circulaţiei rutiere din zona Parcului Industrial Tehnologic Timişoara, încadrându-se în lucrările de reabilitare şi sistematizare a infrastructurii urbane şi periurbane. Datorită volumului mare de marfă din vama Timişoara există posibilitatea blocării căilor de acces din incinta parcului precum şi a traficului pe DN 6, de aceea se impune construirea unei parcări destinate tirurilor de marfă care vor fi programate în vederea procedurilor vamale. Investiţia propusă a se realiza presupune o îmbunătăţire a calităţii vieţii din zona de vest a ţării creându-se condiţii de circulaţie îmbunătăţite atât în municipiu cât şi în relaţiile cu zona de graniţa de vest a ţării.”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Pe lângă câștigul pentru traficul de pe Calea Torontalului, după ieșirea din oraș (Parcul Industrial Tehnologi se află după Metro 2), cei de la CJT spun că vor amortiza investiția de peste 2 milioane. Consilierul liberal Nicolae Bitea a întrebat când proiectul pentru documentația necesară parcării a fost votat cum va amortiza CJT banii investiți. „Acest proiect duce la fluiditatea accesului, în mod special pentru cei care vin la punctul vamal din parcul industrial. Bineînțeles, contra cost, cu tarif pe zi pentru staționarea în parcul industrial.”, a precizat Călin Dobra, inițiatorul proiectului.

banner 1000 x 100 hd
expresb 1000x100

Calea Torontalului este, în general, una dintre cele mai aglomerate artere din oraș, mai ales în contextul în care proiectele imobiliare iau amploare în zonă, una deja cu multe fabrici la ieșirea din oraș.

 

banner 1000 x 100 hd
upt 1000x100
03 britannia 1000 x 100 gif