Nicolae Robu: „Nu sunt arogant, dar niciodată nu m-au interesat adversarii politici”

banner publicitar

Nicolae Robu s-a arătat foarte optimist în ceea ce priveşte şansele sale de a mai obţine un mandat de primar al Timişoarei. Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Timiş, Robu a spus că nu este arogant, dar că nu l-au interesat şi nu îl interesează adversarii politici.

Robu spune că în precedentele mandate a fost ales cu 49,76% (în 2012) și 53% (în 2016) şi că acum crede că scorul va fi şi mai mare. „Nu vreau să fie receptată ca o aroganţă această atitudine a mea, dar nu m-au preocupat niciodată contracandidaţii şi am vreo 30 de alegeri la activ până acum. Nu le-am purtat de grijă. Rar le-am dat câte o replică. Nu mă preocupă ce spun ei şi ce fac ei. Eu cred că un candidat trebuie să vină şi să spună ce a făcut el în viaţă, cu ce se mândreşte, ce realizări deosebite are, indiferent de vârstă. Realizările se raportează şi la vârstă.”, a declarat Nicolae Robu.

În stilu-i caracteristic, Robu a contabilizat până şi câte poze a făcut cu susţinătorii în opt ani de zile, aproximativ 10.000. „Optimismul meu se bazează pe ceea ce simt în contact cu cetăţenii. Favorabilitatea pe care o simt acum în stradă, la diversele evenimente. Vin foarte mulţi cetăţeni la mine să-şi facă poze. Până acum am aproximativ 10.000 de poze făcute de-a lungul celor opt ani. Sunt zile în care fac şi 500 de poze. Se întâmplă ca atunci când sparge unul gheaţa, imediat se strâng o mulţime şi fac o serie de zeci de poze într-o astfel de circumstanţă. Se întâmplă frecvent să fie sute de poze făcute la evenimentele cu foarte multă lume. Simt că favoralitatea este mai mare decât în urmă cu patru ani şi nu mă înşel.”,  a mai spus Nicolae Robu.

Robu a vorbit şi despre situaţia politică la nivel naţional, despre faptul că PNL a luat decizia să-şi angajeze răspunderea pe modificarea legii electorale, astfel încât la aceste alegeri primarii să fie aleşi cu cel puţin 50% plus 1 din voturile valabil exprimate ale cetăţenilor.

„Este mult mai legitim să se procedeze în felul acesta şi trebuie să avem în vedere şi ceea ce se întâmplă după alegerea primarului care nu-şi poate desfăşura activitatea şi nu îşi poate pune planurile în aplicare decât dacă are susţinere în Consiliul Local. Într-o situaţie în care primarul este ales cu un număr suficient de voturi după legea de acum, e pe primul loc în clasament, dar cu un procentaj mic, cel mai de aşteptat este să aibă şi puţini consilieri locali. Asta duce la o deficienţă în funcţionare care se răsfrânge păgubos asupra cetăţenilor. Noi trebuie să avem o legislaţie pentru ca actul administrativ să fie cât mai performant.”, a declarat Robu.

Preşedintele PNL Timiş a mai spus că îşi doreşte să cadă moţiunea de cenzură şi apoi să se facă demersuri pentru a se ajunge la alegeri anticipate.